Anker Boye, styregruppeformand for Fairtrade By Odense og Jesper Kromann, afdelingsdirektør i Merkur Andelskasse kunne ikke finde ud af, hvor mange bønner er der i en kaffesæk. Matea Janfelt-Mose var bedst til at tælle og hun blev den heldige vinder af 1.000 kr. til Fairtrade-produkter.

Matea, Mikkel & Jesper Kromann med stor check
Matea og Mikkel kom tættest på at gætte antallet af bønner i kaffesækken og blev dermed de heldige vindere af den store check på 1.000 kr. til Fairtrade-produkter, som de fik overrakt af afdelingsdirektør Jesper Kromann fra Merkur Andelskasse i Odense.

Matea deltog sammen med sin kæreste Mikkel Wendelboe Liisberg i Verdens Største Kaffepause kick off ved Huset på I. Vilhelm Werners Plads den 13. maj. Til eventen gættede de med på Fairtrade By Odenses kaffesæk-konkurrence og med deres bud på 173.000 bønner, var de kun 29.874 bønner fra at ramme det rigtige antal. Der var nemlig 143.126 bønner i sækken.

– I har lige gjort min dag meget bedre, lød det i telefonen, da Matea blev ringet op med meddelelsen om, at hun havde vundet. Mathea sagde derudover, at hun interesserer sig for økologi og bæredygtighed, og at hun glæder sig til at bruge de mange penge på fair trade-produkter.

Jesper Kromann, afdelingsdirektør i Merkur Andelskasse i Odense, var glad for at kunne overrække Matea og Mikkel checken på 1.000 kr.

– Det har været en fornøjelse at være en del af kampagnen Verdens Største Kaffepause og vi er glade for at kunne støtte op om Fairtrade By Odense ved at sponsorere en præmie. Og så er det jo rart, at det kan være med til at engagere Odenses borgere i arbejdet med Fairtrade By Odense og etisk handel, fortæller Jesper Kromann.

Baggrund for Verdens Største Kaffepause
Både privatpersoner, virksomheder, foreninger, politikere og mange flere deltog i kaffepausen. Nogle alene, andre sammen med venner, familie, kollegaer, kunder eller studerende. Det var ikke kun i Danmark, der blev holdt ekstra mange kaffepauser. Mere end 1,8 millioner mennesker fra 50 lande deltog i Verdens Største Kaffepause, og tilsammen drak de over 5 millioner kopper kaffe.

Fotos fra Kick off hvor deltagerne tæller bønner: ”Der blev gættet ihærdigt af de fremmødte til Verdens Største Kaffepause kick off. Kaffesækken blev løftet op, bønner blev talt igen og igen, for at komme med så præcist et bud som muligt.”
Der blev gættet ihærdigt af de fremmødte til Verdens Største Kaffepause kick off. Kaffesækken blev løftet op, bønner blev talt igen og igen, for at komme med så præcist et bud som muligt.