Odense bliver vært for World Cup-finalerne i bueskydning

Verdens bedste bueskytter kan se frem til en eventyrlig afslutning på World Cuppen. H.C. Andersens fødeby Odense danner rammerne om finalerne på den prestigefulde konkurrence til september.

Sigtekornet er rettet ind mod den næste store, internationale bueskydning-event i Danmark, når World Cup-finalerne afvikles i Odense til september.

I sommer arrangerede Danmark det største VM til dato, da Christiansborg Slotsplads dannede ikoniske rammer om finalerne, Stephan Hansen vandt VM-guld i compound og herreholdet vandt bronzemedaljer.

Til september kommer en anden unik dansk venue i spil, når 2016 Hyundai Archery World Cup Final bliver afviklet i Kongens Have i hjertet af H.C. Andersens fødeby, Odense.

World Cup-finalisterne skyder dermed om guld med Odense Slot i baggrunden og blot et stenkast – eller pileskud om man vil – fra H.C. Andersens hus. Samtidig får landsholdsskytterne Maja Jager, der blev verdensmester og Årets Sportsnavn i 2013, samt Patrick Laursen, der netop har vundet VM-sølv, fynsk hjemmebane, hvis de kvalificerer sig.

”Danmark har et stærkt renommé i den internationale bueskydningsverden. I 2009 var Nyhavn med til at sætte helt nye standarder for afviklingen af en World Cup-finale. I sommer lavede vi et ikonisk setup i hjertet af København på Christiansborg Slotsplads, som blev ’like never before’. Med valget af Odense til World Cup-finalen i september 2016 håber vi sammen med Sport Event Denmark og Sport Event Fyn at kunne skabe det næste eventyrlige eftermæle for bueskydning i Danmark,” siger Rolf Lind, formand for Bueskydning Danmark.

I Odense, hvor Sport Event Fyn netop har skærpet sin eventstrategi, rammer den højt profilerede event plet netop i år:

”Med World Cup-finalerne i bueskydning i den fynske hovedstad lægger vi hos Sport Event Fyn endnu en aktivitet til en af landets stærkeste eventporteføljer i 2016. Det gør vi med en event, hvor vi i Danmark har en flot tradition for at tilføre nye og innovative elementer, og den arv har vi tænkt os at løfte højt i Odense sammen med Sport Event Denmark og Bueskydning Danmark. Eventen åbner bl.a. nogle unikke muligheder for at udfolde vores erhvervsaktivering inden for robotbranchen, og vi ser meget frem til at byde verdens bedste bueskytter velkommen på vores ’island of events’,” siger Jane Jegind, næstformand i Sport Event Fyn og by- og kulturrådmand i Odense.

Direktør for Sport Event Denmark, Lars Lundov, er stolt over endnu engang at kunne byde på bueskydning i verdensklasse på dansk grund:

”Danmarks compound-kvinder har netop vundet VM-guld, mens mændene skød sig til sølv ved indendørs-VM i bueskydning. I 2009 var Danmark også vært for en World Cup-finale i Nyhavn og i sommer et VM på Christiansborg Slotsplads. Det bliver med disse erfaringer, vi til september giver vores dygtige skytter hjemmebane ved World Cup-finalen i Odense,” siger han.

World Cup i bueskydning afvikles i år over tre runder i tre forskellige lande; Shanghai i Kina, Medellin i Columbia og Antalya i Tyrkiet, og de otte bedste bueskytter i hver kategori; recurve og compound, går videre til World Cup-finalen i Odense.

Sidste år vandt danske Erika Anear og Stephan Hansen guld for mixhold. Sarah Holst Sønnichsen vandt den indendørs World Cup i februar. Sønnichsen er også netop blevet holdverdensmester med resten af de danske compound-kvinder ved indendørs VM, ogi 2013 vandt Martin Damsbo guld i mændenes individuelle compound. Så de danske medaljechancer er absolut til stede, når det går løs i Kongens Have

For yderligere kommentarer kontakt:

Formand for Bueskydning Danmark, Rolf Lind 40 52 55 92
Direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov 40 31 48 55
By- og kulturrådmand i Odense, Jane Jegind 20 91 10 31

FAKTA OM WORLD CUP-FINALEN I BUESKYDNING I ODENSE
– Afvikles i Odense fra den 23.-25. september.

– Der skydes i Kongens Have med Odense Slot i baggrunden.
– Officielt navn: 2016 Hyundai Archery World Cup Final

– World Cup afvikles hvert år.

– World Cup afvikles normalt over fire runder i fire forskellige lande, men fordi der er OL i år, afvikles World Cup over tre runder i tre forskellige lande; Shanghai i Kina, Medellin i Columbia og Antalya i Tyrkiet.

– De syv bedste skytter fra årets World Cup-afdelinger kvalificerer sig til World Cup-finalen i hver række, recurve og compound. Den 8. skytte i hver række er fra hjemlandet (uanset landets/skyttens placering på World Cup-ranglisten).

– Derudover deltager årets bedste mixhold fra hhv. recurve og compound. De skyder mod et mixhold i hhv. recurve og compound fra værtslandet.

– World Cup-finalen i bueskydning 2016 arrangeres af Bueskydning Danmark i samarbejde med Sport Event Fyn og Sport Event Denmark.