Pressemeddelelse:

I anledningen af Kvindelige Kunstneres Samfunds 100 års jubilæum, inviterer vi til en af vores jubilæumsudstillinger i Fyns Grafiske Værksted.:

Botanik

Struktur-vækst-genetik.

En udstilling i anledningen af 100 års jubilæum

For Kvindelige Kunstneres Samfund

15 Fynske kunstnere udstiller i Fyns Grafiske Værksted, Hans Jensen Stræde 18, 5000 Odense. 

Åbningstider tirsdag-fredag 13-17 lørdag 10-14. Fra d. 29/10-22/11-2016

Fernisering d. 29/10. Kl. 11-13

De udstillede kunstnere er:

Helle Baslund, Anne Bjørn, Sonia Brandes, Milena Bonifacini, Anne Marie Egemose, Nina Ferlov, Inge Heise, Annette Holdensen, Lene Leveau, Kit Mosegård-Bruun Jensen, Ida Holm Mortensen, Jette Nevers, Lotte Olsen, Kirsten Work Rasmussen og Birgitte Thorlacius.

For at fejre 100 året for KKS oprettelse, som fandt sted d. 7. februar 1916 og det var bl.a. Anna Ancher og Anne Marie Carl Nielsen, der var med til at oprette foreningen, er der i løbet af 2016 holdt ca. 35 udstillinger rundt omkring i Danmark, bl.a. Københavns Rådhus, Den Sorte Diamant, Annaborg kunstudstillingsbygning, Skagen Odde Naturcenter, Kirsten Kjærs Museum, Silkeborg Bad m.m. Og udstillingen på Fyns Grafiske Værksted er den sidste i en lang perlerække af udstillinger.

KKS blev oprettet, fordi der var en meget stor utilfredshed og daglig kamp blandt kvindelige kunstnere for at markere sig i kunstlivet. Der var flere ting der gav problemer bl.a. var det svært for kvindelige kunstnere at få uddannelse, og de var heller ikke repræsenteret if. eks. kunstnerudvalg, i legatudvalg eller akademirådet. De ønskede også en forening, hvor de kunne bakke hinanden op og støtte hinanden. Da foreningen blev grundlagt var der 75 medlemmer, i dag er vi ca. 270 medlemmer. Også i dag er der brug for denne forening, da der stadig ikke er ligestilling på kunstområdet. Der er stadig en meget langt større procentdel af de mandlige kunstnere, der får deres billeder solgt til museer og kunstinstitutioner, end de kvindelige kunstnere og der er stadig overrepræsentation i komiteer og udvalg og de etablerede udstillingssteder samt kunstnerrådet af mandlige kunstnere.

Kirsten Work Rasmussen

Tovholder for KKS Fyns gruppen der udstiller i Fyns Grafiske Værksted.

Mail: kwr1942@hotmail.com

tlf.: 30116865