Odense Kommune og Alzheimerforeningen søger frivillige Demensven-instruktører, der vil være med til at finde Demensvenner i lokalområdet. Derfor afholdes et endagskursus i Odense den 19. april kl. 9.30-15.30.

Demensvenner er et landsdækkende tiltag, der skal være med til at gøre Danmark mere demensvenligt. Demensvenner får viden om demens og tips til at hjælpe mennesker med demens, hvis en person med demens f.eks. får brug for hjælp i supermarkedet eller med at finde vej.

Som Demensven-instruktør holder du informationsmøder på en lille times tid for interesserede eller for medarbejdere i lokale butikker og foreninger, der gerne vil vide noget om demens og gøre en positiv forskel for mennesker med en demenssygdom.

På kurset klædes du på til rollen som instruktør og lærer, hvordan du afholder et informationsmøde om demens i dit lokalområde. Desuden får instruktører løbende mulighed for sparring, og bliver en del af et netværk med de mere end 200 andre instruktører fordelt over hele landet. En Demensven-instruktør behøver ikke at være ekspert i demens – det vigtigste er, at man brænder for at sætte demens på dagsordenen og kan lide at formidle viden til andre.

Kurset er gratis og med forplejning.

For mere information kontakt Alzheimerforeningen 3341 0417 / demensven@alzheimer.dk. Der er et begrænset antal pladser og tilmelding er derfor nødvendig på demensven.dk.