Som led i fejringen af 150-året for indgåelse af diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark, besøger Japans Kronprins Naruhito flere steder i Odense

Japans Kronprins Naruhito har valgt at sætte en hel dag af til at besøge Odense og Fyn i forbindelse med sit besøg i Danmark i næste uge.

Interessen for Odense skyldes i høj grad japanernes betagelse af H.C. Andersen, og ikke mindst det nye H.C. Andersens Hus, tegnet af den verdensberømte og prisvindende japanske arkitekt Kengo Kuma. Det nye, eventyrlige kulturhus forventes at stå færdigt i 2020.

Under det officielle besøg i H.C. Andersens Hus vil kronprinsen besøge Nyhavnsstuen og sidde i H.C. Andersens stol, hvor også hans far har siddet under et tidligere besøg i 1998.

Efter besøget i H.C. Andersens hus modtager borgmester Peter Rahbæk Juel den japanske kronprins og hans delegation på Odense Rådhus til en frokost med deltagelse af rådmænd og stadsdirektør for Odense Kommune.

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel glæder sig over, at den japanske kronprins har prioriteret at besøge Odense som en del af sit besøg i Danmark i det dansk-japanske jubilæumsår:

– Odense har stærke japanske forbindelser ikke mindst via vores status som H.C. Andersens fødeby. Sidste år modtog den store japanske forfatter Haruki Murakami Hans Christian Andersen Literature Award, og snart vil den internationalt anerkendte arkitekt Kengo Kuma sætte sit præg på vores by med byggeriet af det nye H.C. Andersens eventyrhus, siger Peter Rahbæk Juel.

150 års kulturudveksling
Kronprinsens besøg i Danmark sker i forbindelse med fejringen af 150 året for indgåelsen af diplomatiske forbindelser mellem Japan og Danmark.

I løbet af 2017 vil danske og japanske kunstnere og kulturinstitutioner præsentere et ambitiøst kulturprogram i både Danmark og Japan. Satsningen udmønter sig blandt andet i udstillinger, koncerter, animations- og filmfestivaler, scenekunst og teater samt et stort fokus på arkitektur, kunsthåndværk og design.

Fejringen har Kronprins Frederik som dansk protektor.

H.C. Andersen i Japan
Odense har igennem 25 år været venskabsby med Funabashi, der ligger tæt v Tokyo og huser en stor H.C.Andersen Park, som er inspireret af både Den Fynske Landsby, H.C. Andersens Hus og Fyrtøjet.

Parken er med 800.000 årligt besøgende den tredje-største tema-park i Japan.