Kai Thor skal levere mad til byggepladsen i Tietgenbyen, hvor op til 1.800 håndværkere inden længe går i gang med opbygningen af Odense Datacenter.

Mark Blæsbjerg. Foto: Kai Thor

Når byggeriet af det nye datacenter i Tietgenbyen går i gang mandag 31. juli, bliver maden leveret af den fynske cateringvirksomhed Kai Thor.

Direktør i Kai Thor, Mark Blæsbjerg, er naturligvis meget glad og stolt over, at hovedentreprenøren på byggeriet, det internationale rådgivnings- og byggefirma Mace, har valgt Kai Thor til at servere mad i løbet af de næste 4-5 år, som
byggeriet forventes at vare:

“Vi er enormt stolte, og det er en kæmpe opgave for os – den største, jeg har været med til. Det er helt sikkert en meget klar blåstempling af Kai Thor og det store arbejde, som alle i virksomheden yder hver dag,” siger Mark Blæsbjerg og tilføjer:

“Fra starten er der omkring 600 håndværkere, der skal have alt fra kaffe og varm-selv-retter til hele måltider og mødeservicering. Hen over efteråret vil der komme flere og flere håndværkere på pladsen, og når der er flest, vil der være omkring 1.800 håndværkere.”

Kai Thor har leveret kulinariske oplevelser til det danske erhvervsliv, organisationer og myndigheder siden 1974 og beskæftiger sig i dag primært med event-catering, frokostordninger og kantineløsninger. Direktøren er sikker på, at virksomhedens holdning til gastronomisk kreativitet, logistik, økonomi, kvalitet og madspild har spillet ind på Maces valg.

“Vi har haft besøg af repræsentanter fra Mace i vores køkken, og her har de set, at det er rigtige mennesker, der står og laver maden med respekt for såvel mennesket som råvaren, og samtidig har de set vores høje kvalitetskrav. Endelig har det ganske givet også spillet ind, at vi tidligere har leveret maden til IKEA’s byggerier i både Odense og Aalborg,” siger Mark Blæsbjerg.

Kai Thor’s kantine Canteen. Foto: Lasse Hansen

Glæde på rådhuset og hos matchmakeren
På byens rådhus er der også begejstring. Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel, er glad for, at der skabes lokale arbejdspladser rundt om byggepladsen:

“Facebooks valg af Odense som hjemsted for sit nye datacenter er i sig selv en blåstempling af den kæmpe udvikling, vores by gennemgår i disse år. Det vigtigste for mig er, at vi som by formår at udnytte denne mulighed for at få ledige i job, og derfor glæder det mig meget, at byggeriet allerede nu kaster lokale arbejdspladser af sig også udenfor byggepladsen,” siger Peter Rahbæk Juel.

Og borgmesterens glæde deles naturligt nok hos Food Fyn, der har til formål at skaffe arbejde til fynske hænder.

“Vi fungerer som en slags katalysator for at hjælpe fynske virksomheder, så derfor er vi selvfølgelig begejstrede for, at Mace har valgt en lokal leverandør til det spændende byggeprojekt. Vi har selv indstillet blandt andet Kai Thor til Mace, så det er selvfølgelig glædeligt, at vores matchmaking fører til, at en lokal virksomhed får opgaven,” siger Jesper Larfort, forretningsudvikler hos Food Fyn.

Kai Thor kommer til at lave langt det meste af maden i køkkenet på Rolundvej, men etablerer også faciliteter og kantine på byggepladsen i Tietgenbyen. Første måltid bliver serveret mandag 31. juli.