Snart lyder startskuddet til GF Fondens Skoleturnering, hvor 900 elever fra 37 ottende klasser vil dyste på tid og køreevner. Målet er at styrke cykelglæden og gøre de unge til bedre og mere sikre cyklister. Turneringen afholdes i år for anden gang og er den eneste af sin art i Danmark.

Turneringen køres over ni indledende runder, hen over de næste måneder.

Foto: GF Fonden

– Når eleverne kommer i de ældste klasser, oplever vi ofte, at de gode cykelvaner går fløjten. Det er problematisk, for det er netop i den periode, hvor de unge menneskers risiko for at komme til skade i trafikken øges, siger Allan Poulsen fra Cykling Odense, der er arrangør af GF Fondens Skoleturnering.

Enorm interesse
Turneringen bygger videre på sidste års succes, hvor elever fra Kroggårdsskolen løb af med sejrspokalen og penge til klassekassen.

– Da vi forsøgte os med turneringen sidste år, var vi glade for den store interesse. Men interessen har i år omtrent blæst os bagover. Turneringen måtte melde alt udsolgt efter bare få dage, fortsætter Allan Poulsen.

– I GF Fonden støtter vi tiltag, der kan øge trafiksikkerheden i Danmark, og for os er trafikanternes kompetencer og adfærd helt afgørende, siger trafikkonsulent Pernille Andersen og slutter: – Odense Cyklebane er helt i front på sit felt, ikke bare i Danmark, men også på internationalt plan. Den udvikling vil vi gerne være med til at sikre fremover, hvor andre forhåbentlig kan lære af erfaringerne i Odense.

14 skoler fra Odense kommune deltager. Derudover har Aarupskolen i Assens Kommune fået plads på et såkaldt wildcard.