Den 23. september mudrer hundredvis af mænd sig til og kæmper sig igennem en 8 eller 12 km løberute, når Danmarks største mandeløb, Xtreme Mandehørm, igen indtager Odense. Knap 400 er allerede tilmeldt den mudrede løbsoplevelse. Men der er stadig plads til flere. Tilmeldingsfrist den 20. september.

Mænd vil have to ting – i hvert fald når de skal ud og løbe. Ruten skal være tilpas udfordrende, og så skal det være en oplevelse af de særligt gode. Det fortæller løberne selv i en rapport om løbsmarkedet i Danmark fra Dansk Atletik Forbund og MotionDANMARK. Og de to ting får de hundredvis af mænd, der lørdag den 23. september deltager i Xtreme Mandehørm i Odense, når Firmaidræt Odense igen afholder det populære mandeløb.

Selvom det er et løb med mange traditioner, er der masser af nye forhindringer, udfordringer og tiltag på programmet i år.

Fra ‘Gate of Heaven’ til ‘Highway to Hell’
I år kan deltagerne som noget nyt vælge en 12 km-rute eller en lidt kortere rute på 8 km, så alle kan være med.

Uanset hvilken rute, deltagerne vælger, møder de masser af forhindringer, fortæller den lokale løbsleder, Anja Mørk, fra Firmaidræt Odense:

Foto: Dansk Firmaidrætsforbund

“Vi har mange nye udfordrende forhindringer i år. Deltagerne skal blandt andet gå armgang hen over Odense Å, og de skal forcere en høj, buet væg, hvor de skal hejse sig op med rå muskelstyrke det sidste stykke. De skal også igennem skyttegrave og flere rustjebaner – én på en stor bakke, og én direkte ud i åen.

Og så er ruten meget mere mudret i år, fordi 570 kvinder (tilmeldingen er fortsat åben) om formiddagen har mudret ruten godt til ved premieren på Ladies Mud Race – den kvindelige udgave af Xtreme Mandehørm”.

Men det er ikke kun forhindringer og mudder, der venter de hundredvis af mænd ude på ruten.
“Halvvejs ude på ruten møder mændene vores Gate to Heaven, hvor vores Tyrolerpiger nurser deltagerne lidt ekstra ved et festligt øldepot. Derefter fortsætter deltagerne ud af det grønne område indtil de møder ‘Highway to Hell’, hvor vores djævlepiger står klar med chillishots”, siger Anja Mørk.

På løbsdagen kan familiemedlemmer og venner også opleve mandehørmen på tætteste hold. De kan nemlig få udleveret et kort over steder på ruten, hvor de kan spotte og heppe på de hårdt kæmpende mænd.

Efterfest med rockmusik og massage
Når de hundredvis af seje mænd har krydset mållinjen, kan de se frem til endnu et brag af en oplevelse – nemlig efterfesten – hvor både Kings of Rock (der tidligere har spillet til stor begejstring for deltagerne til Xtreme Mandehørm i Hillerød og Slagelse) og Danmarks John spiller sætter lyd på festen, mens tyrolerpigerne skænder kolde fadøl og serverer lækker herrekost.

XIP-deltagerne (Xtremely Important Persons) kan endda se frem til gratis massage fra Massageskolen i Odense. En ydelse, de øvrige deltagere kan tilkøbe sammen med tilmeldingen.

Om Xtreme Mandehørm
Løbet i Odense foregår ved FKS Hallerne, Tranehøjen 5, 5250 Odense SV.

Løbet koster kr. 959,- pr. person. De eftertragtede XIP-billetter (Xtremely Important Person) koster kr. 945,-, men det er også inklusiv ekstra forkælelse og service. Run Only-billetten koster kr. 445,-

Det populære mandeløb afholdes i alt i seks byer landet over til efteråret – Xtreme Mandehørm afholdes nemlig også i Aarhus, Slagelse, Hillerød, Aalborg og Aabenraa (udsolgt).

Tilmelding frem til den 20. september på www.mandehorm.dk

Xtreme Mandehørm er et løbekoncept fra Dansk Firmaidrætsforbund, som er Danmarks tredjestørste idrætsorganisation.