150 forskere inden for genmedicin samles næste år i Odense til den femte Genomic Medicine Nordic konference.

Efter fire internationale konferencer i streg måtte svenske Lund se sig overhalet af Odense, da Biotexcel skulle vælge lokation til næste års Genomic Medicine Nordic konference, der bliver den femte i rækken.

Konferencearrangøren Biotexcel har hovedsæde i Manchester og organiserer hvert år flere konferencer inden for genteknologi.

Foto: Mediegruppen

Perfekt kombination
For Biotexcel var kombinationen af et veltilrettelagt site visit, hvor arrangøren efter en rundvisning i det fynske blev overbevist om Odense som den perfekt lokation for de ca. 150 deltagere fra hele norden, og Odense Universitetshospitals og Syddansk Universitets stærke position inden for genteknologi helt afgørende faktorer.
Faktorer, som universitetshospitalet og de forskellige venues fik assistance til at markedsføre på bedste vis gennem Inspiring Denmark

– Danmark har altid været blandt de bedste inden for bioteknologien. Men få steder i verden går udviklingen så stærkt som inden for den medicinske genetik, og det er derfor af største vigtighed, at vi får præsenteret, hvad der sker ikke alene ude omkring, men også i vores egen andedam. Dette gøres allerbedst ved øget samarbejde og deling samt diskussion af vores seneste forskningsresultater. Samarbejdet med Inspiring Denmark har været af helt afgørende betydning for at trække denne vigtige begivenhed til Odense, siger Klaus Brusgaard, molekylærbiolog på Odense Universitetshospital og lektor ved Syddansk Universitet.

Spørger man arrangøren, hvordan universitetsbyen Odense bar sig ad med at bryde traditionen for, at konferencen afvikles i Lund, er svaret klokkeklart:

– A fantastic opportunity to appreciate Odense and surrounding areas in a way that we wouldn’t have been able to do on our own.

Passioneret vært
Lene Lysholt er Senior Project Manager hos Inspiring Denmark og har samarbejdet med Klaus Brusgaard med at tiltrække Genomic Medicine Nordic 2018 til Odense. Hun er ikke i tvivl om, hvad der gjorde forskellen.

– Hvis man skal gøre sig forhåbninger om overhovedet at komme i spil til et værtsskab for en international konference, er det helt afgørende, at vi har et godt samarbejde med værterne. I dette tilfælde er værten, molekylærbiolog Klaus Brusgaard fra Odense Universitetshospital, som er meget passioneret omkring sit fagområde og har et stærkt drive for at udvide sit internationale netværk. Det har spillet en helt afgørende rolle, siger Lene Lysholt og uddyber:

– Man skal jo huske på, at det drive og engagement skal findes i en hverdag, der i forvejen er rigeligt fyldt op med forskning, undervisning og alt muligt andet. Alligevel bliver der fundet frivillige kræfter til at arrangere en international konference. Det er både imponerende og inspirerende.

Det er Lene Lysholt og Inspiring Denmarks erfaring, at udbyttet ved konferenceværtskab står fuldt ud mål med den indsats, fordi internationale konferencer udvider netværket og åbner op for nye samarbejdsmuligheder, hvilket er alfa og omega for de danske konferenceværter.

Inspiring Denmark
Inspiring Denmark er den syddanske organisation for erhvervsturisme, som gratis hjælper erhvervsliv og forskermiljøer med at trække internationale konferencer til regionen. Du kan klikke ind på www.inspiringdenmark.dk og læse meget mere om, hvem Inspiring Denmark er, og hvad de kan dig hjælpe med.