Drømmer du om at give den som cocktail-crooner nytårsaften, og vil du imponere dine gæster med forfriskende og eksklusive nytårscocktails? Hvorfor så ikke blive inspireret af den populære, danske bartender Jeppe Nothlev, som er blandt verdens bedste inden for sit fag. Jeppe Nothlev arbejder på Helium Bar i København, og han har vundet flere internationale cocktail-konkurrencer i år; bl.a. Global Tahona Society 2017 Competition og Global Absolut Invite 2017. Søndag d. 17. december kunne Jeppe Nothlev så lægge endnu en sejr til, da han vandt prisen som “Bedste bartender i Danmark 2017” ved konkurrencen Bartenders’ Choice Award i Stockholm.

Jeppe Nothlev kommer her med tre forfriskende bud på cocktails udviklet af ham selv, som helt sikkert vil bringe smil på læben blandt nytårsgæsterne. De kan bruges som velkomstdrink, til middagen eller efter midnat.

Foto: Niclas Hechmann

Fleur Sauvage

Denne cocktail er inspireret af den klassiske French 75 (champagne-cocktail). Cocktailen har noter af blomsten ensian fra Suze, og det balanceres af kakao og absinth. Sammen med champagnen udgør det en perfekt cocktail til at fejre enhver festlig lejlighed, og nytår er bestemt ingen undtagelse.

Ingredienser:
1,5 cl Suze
1,5 cl Creme de Cacao Blanc
1,5 cl frisk citronsaft
1/2 tsk Pernod absinth

Ingredienserne rystes sammen i en shaker og toppes med Mumm Brut champagne i et champagneglas – pyntes med en spiselig blomst.

Foto: Niclas Hechmann

Safe Port

Safe Port anvender nogle af de velkendte jule-ingredienser. Den hjemmelavede appelsin/nellike-saft er let at forberede og giver næppe sved på panden. Inspireret af drinken Old Fashioned og historien om, hvordan cognac blev dannet i fade på havet, giver nelliken og appelsinen et twist af varme krydderier, som blander sig smukt med cognacen, hvis smag forstærkes af portvinen.

Ingredienser:
5 cl Martell VS Cognac
1 cl Graham Ruby Port
0,5 cl appelsin/nellike-saft
1 lille knivspids havsalt

Røres og serveres med en stor isterning i et whiskey tumbler/lowball glas. Pynt med et stykke appelsinskræl.

Opskrift på appelsin/nellike-saft:

Ingredienser:
Appelsin
Rørsukker
Nelliker

Skræl 2 appelsiner, og gem skrællerne til pynten (skal bruges samme dag). Pres appelsinerne til juice, og bland juice og frugtkød med 1,5 del sukker til 1 del appelsin. Tilføj 5 gram nelliker, og bland alle 3 dele i en lille gryde. Bring massen i kog, og lad det simre over varme i 10 minutter, og lad det herefter hvile i 10 minutter. Pres det hele, og opbevar det i en tillukket beholder fx en flaske. Og voila, din egen hjemmelavede saft er nu klar til at mixe cocktails med.

Frugtkødet giver en perfekt bitterhed til saften, som forbedrer oplevelsen af cocktailen.

Foto: Niclas Hechmann

Sweet Effort

Denne cocktail er inspireret af det mexikanske køkken blandet med det traditionelle danske køkken i en kombination af rabarber og tequila. Rabarber-salten på kanten af glasset balancerer den søde og dog sure cocktail, og gør det svært at sætte glasset fra sig.

Ingredienser:
5 cl Altos Plata Tequila
1 cl Pedro Ximenez sherry
3 cl frisk citronsaft
3 cl hjemmelavet rabarbersirup
½ frisk æggehvide
Toppes med pink grapefrugt-sodavand fra Three Cents og pyntes med rabarber-salt (rabarber-salt forhandles i specialbutikker og på nettet)

Den hjemmelavede rabarbersirup er den letteste sirup, der findes. Du skal bruge frisk juice af dansk rabarber, men er det ikke sæson, så kan du bruge rabarber fra frost. Dette blandes med sukker i lige store dele og piskes, indtil sukkeret er opløst. Opbevar det i en beholder i køleskabet, eller frys det ned, så du kan servere det hele året rundt.