Børn, unge og deres forældre kan se frem til højere kvalitet i dagtilbud og på skoler, efter at et flertal i Odense Byråd i aftes vedtog at investere 63,2 millioner kroner i bedre børneliv.

De 63,2 millioner kroner er resultatet af, at skatten i Odense Kommune stiger 0,3 procentpoint næste år, og pengene til børnene vil blive fordelt ligeligt mellem de yngste børn, skolebørnene og børn i udsatte positioner.

Beslutningen betyder, at dagplejebørnene vil komme til at opleve endnu dygtigere dagplejere, der vil blive ansat flere dagplejepædagoger, som skal udvikle dagplejernes pædagogiske faglighed, og 200 af kommunens dagplejere vil blive efteruddannet.

I vuggestuerne og børnehaverne skal trygheden, omsorgen, legen og læringen have mere opmærksomhed, og på skolerne bliver der sat flere kræfter ind på, at alle skal have lige muligheder for at blive så dygtige som muligt. Det skal blandt andet ske ved, at alle elever i folkeskolens 4. til 6. klasse vil få udleveret en bærbar computer eller tablet. Og børn, der skal have en hjælpende hånd for at kunne lære og for at kunne føle sig som en del af fællesskabet, vil fremover modtage mere støtte.