Boghandlen Arnold Busck er rykket over gaden og åbnet i den flot ombyggede ejendom midt på gågaden på et markant hjørne af Vestergade med bedre plads og flere facademetre.

Foto: ABW

Ejendommen i Vestergade 64 husede tidligere Nordea, og har en fortid som byens førende hotel tilbage i 1800-årene, nemlig Billes Hotel og senere Hotel Skt. Knud. Fra 1924 var konditoriet Skt. Knud et populært mødested for byens fine damer, indtil banken overtog lokalerne i 1973.

”Da jeg så, at banken lukkede, tænkte jeg, at der skal vi ligge” fortæller butikschef hos Arnold Busck i Odense Vestergade, Maja Rise Højgaard Nordholm. Og heldigvis var Arnold Busck-kædens ledelse enige, så på fredag den 2. februar kl. 10 åbner Arnold Busck så på det markante hjørne af Vestergade og Mageløs.

”Det er en fantastisk beliggenhed. Vi får lidt mere plads, og vi får mere facade”, siger Maja Rise Højgaard Nordholm.

Arnold Busck A/S er Danmarks største og ældste kapitalkæde af boghandlere. Arnold Busck A/S åbnede sin første boghandel i 1896 i Pilestræde og flyttede få år efter til Købmagergade i København. Siden da er det blevet til i alt 29 Arnold Busck butikker fordelt på hovedstrøg og i butikscentre overalt i landet, Arnold Busck Lab på Nørrebro samt web-butikken arnoldbusck.dk. Arnold Busck A/S havde en samlet omsætning på 346 mio. kr. i regnskabsåret 2016/2017, et nettoresultat 17 mio. kr., en egenkapital ultimo regnskabsåret på 44 mio. kr. samt et gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i samme periode på 224 personer.