Når der om et lille års tid er VM i cyklecross i Bogense er det ikke kun i værtskommunen på Nordfyn kasseapparatet klinger, fortæller Udvikling Fyn i en pressemeddelelse. Flere af de omkringliggende fynske kommuner ser nemlig ud til at få værdi af eventen, når de mange udenlandske cyklecrossfans gør deres indtog.

Foto: Lea Hoffmann, Udvikling Fyn

Det samme er tilfældet, når sommerens fem VM’er inden for triatlonsporten sænker festivalstemning over Fyn. Her er der særligt vækst i udsigt til de tre kommuner, der deler værtskabet; Odense, Middelfart og Svendborg, men pga. eventens størrelse og den begrænsede kapacitet i de enkelte kommuner vil der også være turismeomsætning at hente på det øvrige Fyn.

VM i cyklecross og ITU Multisport World Championships Festival er fremtrædende blandt de højtprofilerede sportevents, Danmark har på paletten i 2018 og 2019, og de kommer begge til at løbe af stablen på Fyn med en betydelig fynsk værditilvækst til følge. En værditilvækst, der ikke bare kan mærkes i de byer, som lægger vand, asfalt og mudder til atleternes udfoldelser, men på hele øen. Det viser en prognose udarbejdet af Sport Event Fyn.