Vi kender alle sammen Tintin – men kender du også hans far, Hergé?

Efter at have erobret Paris og Québec pakker Musée Hergé nu sine kufferter ud på Brandts. De er fulde af skatte i form af originale tegninger og skitser til Hergés verdensberømte album om Tintins oplevelser. Som noget særligt præsenterer udstillingen en måske ukendt side af Hergé som kunstner og reklametegner med passion for samtidskunst.

Foto: Robert Kayart

Det er Brandts – Museum for kunst & visuel kultur en stor glæde at kunne annoncere forårets store udstilling på Brandts. Den præsenterer ingen ringere end Hergé (Georges Remi, 1907-1983), skaber af de nu verdensberømte albums med Tintins oplevelser. Hergé har ikke blot formet generationer af børn og voksnes forståelse af den moderne verden og af den moderne opdagelsesrejse. Han skabte sin helt egen kunstart: Tegneserien.

Blandt Hergés helt store talenter var en særlig evne til at fortælle historier, skabe fængende karakterer og omsætte dem i tegnede billeder, der henter deres kraft fra virkelighedens moderne verden. Med hans såkaldt ligne claire, den rene streg, formåede Hergé at skabe en verden i
tegneserien, der på én gang er realistisk og magisk.

Brandts præsenterer Hergé i samarbejde med Studios Hergé og Musée Hergé i Belgien, der har tilrettelagt udstillingen. Den har tidligere fejret triumfer i Paris og Québec og består af skatte fra museets samlinger i form af originale tegninger, skitser, filmklip, modeller og originale kunstværker skabt af Hergé.

Moulinsart, Brandts og forlaget Cobolt A/S udgiver i forbindelse med udstillingen et rigt illustreret
katalog om Hergé. I løbet af hele udstillingsperioden belyser de Hergés uudtømmelige værk og historiefortælling i et omfattende arrangementprogram. Med foredrag præsenterer de nye vinkler på Hergés univers, og gæsterne kan møde instruktøren bag filmen Tintin et moi, deltage i tegneworkshops og familiedage.

Hver torsdag kl. 18 har de gratis omvisning i udstillingen. Udstillingen er fra d. 23. marts til d. 2. september 2018.