Odense Musikskoles nye talentklasse er en stor succes. Musikklassen er for musikinteresserede elever i folkeskolens 7.- 9. klasser i skoleåret 2018/2019, og formålet er at hjælpe eleverne med at udvikle deres talent ved at give dem et nyt fællesskab omkring musik.

Foto: ABW

Der bliver rift om pladserne til næste års Musikklasse, hvor hele 32 elever har ansøgt om at få én af de eftertragtede 25 pladser. Der er så stor tilfredshed blandt de nuværende elever, at rigtig mange har valgt at ansøge om at fortsætte i klassen.

Med musikklassen har Odense Musikskole skabt et unikt musikalsk undervisningsmiljø for unge musiktalenter fra hele Odense med rum til fordybelse i deres musikalske interesse i et fællesskab med andre unge.

Alle ansøgere har været til optagelsessamtale, hvor deres motivation og musikglæde blev afklaret. 25 elever er blevet udvalgt og har fået plads i den nye klasse, som starter til august.

“Vi er helt overvældede over den store søgning, der er til Musikklassen. Mange af eleverne siger, at de får et unikt fællesskab her, som de ikke har i deres klasse, fordi de er den eneste, der er musikinteresserede måske på hele deres årgang. Vi opfylder et behov blandt de unge mennesker. Vi glæder os til at gå ind i 3. sæson og arbejde videre med at styrke det musikalske fællesskab,” siger souschef på Odense Musikskole Maibrit Baagøe Schmidt.

Mange elever vælger at søge om at fortsætte flere år i Musikklassen. Deres oplevelser afspejles i følgende udtalelser: “Musikklassen er en god slutning på ugen. Jeg glæder mig til hver fredag. Fællesskabet er det vigtigste, jeg kender dem bedre end min egen klasse. Det er nogle fede timer med rigtig meget sammenhold.”

Musikklassens dygtige elever er blevet nogen af de bærende kræfter i musikskolen, og de indgår aktivt i musikskolens liv, hvor de spiller både egne koncerter og medvirker til musikskolens store arrangementer.