Den 11. april vil Odense Letbane vise omverdenen, hvordan letbanevognene og stationerne vil komme til at se ud, når letbanen begynder at køre i slutningen af 2020. Det sker på en udstilling, som først vises for samarbejdspartnere i Odeon, hvorefter den vil blive vist for alle interesserede i Borgernes Hus fra den 16. april og tre uger frem.

Letbanen begynder forventeligt at køre i slutningen af 2020. Men hvordan kommer den til at se ud? Hvordan er letbanens kommende logo, brand og skrifttype blevet til? Hvordan har vognenes indretning og farver samt stationernes udseende taget form? Og hvordan er der blevet arbejdet med at få letbanen til at passe til kunderne og passe godt ind i Odenses bybillede?

I mere end et halvt år har leverandørerne – Stadler Pankow GmbH, som leverer de 16 vogne og Comsa S.A. U., der lægger skinner, rejser master og bygger stationer – arbejdet tæt sammen med letbanen om at udvikle Odense Letbanes brand og design.

Samtidig har letbanens tilgængelighedsgruppe, som består af ældre og personer med forskellige handicaps, bidraget til, at Odense får en tilgængelig letbane for alle. Ligeledes har arkitekter fra Odense Kommune, fagfolk fra designbureauet Kontrapunkt og udviklere af skrifttyper og piktogrammer bidraget til ikke blot en letbane – men til Odenses kommende letbane.

– Jeg har selv deltaget i store dele af designprocessen sammen med Stadler og Comsa og vores øvrige samarbejdspartnere. Jeg kan stå inde for, at vi har arbejdet grundigt med at finde frem til den helt rigtige letbane til Odense med høj funktionalitet og et udseende, som passer til Odense, siger administrerende direktør Mogens Hagelskær, Odense Letbane P/S og fortsætter:

– Der er gjort et grundigt forarbejde med brandet – det vil sige fortællingen, logoet og farverne – samt et minutiøst arbejde med at få designet en særdeles funktionel letbane i et enkelt, let og roligt moderne design, så Odense Letbane både lever op til at være let at bruge for alle kunder og lever op til byens forventninger om en letbane, der understøtter Odenses identitet.

Odense Letbane viser resultatet af den store fælles designindsats på en udstilling i Borgernes Hus fra mandag 16. april og tre uger frem. Her kan alle interesserede kigge forbi og se designet samt læse om dets tilblivelse. Udstillingen vil være bemandet to timer dagligt med personale fra Odense Letbane.