Den katolske privatskole Sct. Albani Skole i Odense flytter. Skolen, der i år kan fejre 150 års jubilæum, har solgt sine bygninger midt i Odense og flytter efter sommerferien ind i bygningerne på Rømersvej 3 i Bolbro, der tidligere husede Odense Socialpædagogiske Seminarium. Det er home Erhverv Fyn, der har formidlet salget af ejendommene.

Foto: home Erhverv Fyn

Der venter nye omgivelser for elever og lærere på Sct. Albani Skole i Odense efter sommerferien. Her får den katolske privatskole nemlig ny adresse, når elever og lærere påbegynder undervisningen i august 2018. Sct. Albani Skole har solgt sine nuværende bygninger på Adelgade 3 og Albanigade 9 og skiftet dem ud med bygningerne på Rømersvej 3 i det vestlige Odense, hvor Odense Socialpædagogiske Seminarium tidligere holdt til.

Og skoleleder på Sct. Albani Skole, Lars Bendix, ser frem til at give elever og lærere optimale rammer.

– Med vores nye bygninger på Rømersvej i Bolbro kan vi fremover give vores elever og ansatte de rammer, som de fortjener, og som vi desværre ikke har i dag i centrum af Odense. Alt er udnyttet i vores nuværende bygninger, og vi har store udfordringer med plads til eleverne og vores faglige aktiviteter i løbet af en skoledag. Desuden har vi i forhold til udenomsarealer dét, som jeg vil kalde Danmarks mindste skolegård. Vi mangler simpelthen plads, siger Lars Bendix.

Rammer med fremtidsmuligheder
Med de nye bygninger i Bolbro får Sct. Albani Skole ifølge skolelederen noget nær optimale rammer for at kunne videreføre ånden og kulturen fra de nuværende bygninger i midten af Odense.

– Skolens bestyrelse har sammen med ledelsen igennem længere tid søgt muligheder for at kunne give medarbejdere og elever bedre rammer, men det har ikke været let at finde nye bygninger. Heldigvis har vi fået kompetent rådgivning af home Erhverv Fyn gennem hele processen, der har gjort, at vi nu har fundet større bygninger i et område, der stadig er tæt på centrum og tæt på det nye letbanestop. Samtidig har bygningerne historie og sjæl, der jo spiller en stor rolle for en skole som vores. På sigt betyder bygningernes størrelse også, at vi kan vælge at udvide skolen og blive en to-sporet skole, der giver en øget faglig dynamik mellem årgangene og lærerne, siger Lars Bendix.

Optimal løsning
Hos home Erhverv Fyn er der også stor glæde over den samlede løsning, der stiller alle parter tilfreds.

– Det er en perfekt løsning, som vi har fundet frem til for Sct. Albani Skole. De får nogle fantastiske rammer, som elever og lærere sammen kan vokse i, og samtidig er det lykkedes at finde nogle bygninger som rammer ind i den sjæl og ånd, der hersker på Sct. Albani Skole. Det er vi rigtig glade og stolte over. Desuden glæder det os, at de centrale bygninger på Adelgade og Albanigade er solgt og fremover skal huse boliger, siger ejendomsmægler Rasmus Renner fra home Erhverv Fyn.

Ud over Sct. Albani Skole flytter også Musikalsk Børnehave med til bygningerne på Rømersvej 3 fra august 2018. Sct. Albani Skole forventer at flytte ind i sine nye bygninger 1. august 2018, og inden da vil samtlige elever, ansatte og forældre blive inviteret til et weekendarrangement, så alle med relation til skolen kan komme forbi Rømersvej 3 og se og mærke, hvilke rammer de fremover bliver en del af. Er man interesseret i mulighederne for indmeldelse og optagelse på Sct. Albani Skole efter sommerferien, er man også meget velkommen til at kontakte skolen direkte.