Interessen for at løbe en Engelsk Mile ved Royal Run er stor. 7.472 løbere har p.t. tilmeldt sig den korte distance i København. Dermed puster København nu New York i nakken i kampen om at have verdens største gadeløb på den ikoniske distance.

 

Aarhus og Odense er godt med
Interessen for at løbe mile er også stor i Aarhus, der som første by kunne melde alt udsolgt (5000) til mile-løbet. I Smilets By har to eliteløbere fra lokale AGF – Mikkel Dahl-Jessen og Jens Søndergaard Jensen – ligeledes sigtet rettet mod en “drømmemil”.

Odense Atletik råder p.t. over flere af landets fineste mellemdistanceløbere, og de er selvsagt alle med på Fyn. Peter Glans hedder favoritten, men han forventes at få kamp til stregen af Andreas Lommer, Peter G. Ejersbo og Jacob Stengaard, der alle deltager i Royal Run Odense.

Landsdækkende løb for alle i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag
Royal Run er et landsdækkende løb i anledning af Kronprinsens 50 års fødselsdag. Alle har mulighed for at løbe eller gå med i en af landets fem største byer: Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København. Kronprinsen begynder sin dag med “One mile” (1,609 kilometer) i de fire første byer og afrunder festen med at løbe 10 kilometer i København/Frederiksberg.

Foreløbig er mere end 65.000 tilmeldt Royal Run på landsplan.

Udover Dansk Atletik Forbund, står Danmarks Idrætsforbund og DGI bag eventen. Royal Run arrangeres i regi af Bevæg dig for livet – Danmarks største idrætsvision, som støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. TV 2 er mediepartner på Royal Run.

Om Royal Run
• Dato: Mandag 21. maj 2018 (2. pinsedag)
• Distancer: One mile (1,609 km) og 10 km
• Deltagergebyr: One mile: 75 kr. – 10 km: 250 kr.
• Tilmelding: Royalrun.dk