På plejecentrene i Odense har de valgt at fejre kronprinsens 50-års fødselsdag med deres helt eget Royal Run. Det løber af stablen den 14. maj med hele 87 tilmeldte.

Normalt byder sommerens komme på et sommer OL for beboerne på Odenses plejecentre. Men i år er plejecentrene inviteret til Royal Run i stedet for.

Foto: ABW

“Det er helt oplagt, at vi kombinerer vores årlige sommer OL med en fejring af kronprinsen, som mange af beboerne jo kender og følger tæt sammen med resten af kongefamilien. Vi har rigtig gode erfaringer med vores årlige sommer OL, hvor vi har fokus på motion, fællesskab og livsglæde, og vi glæder os til i år at udvide det med et kongeligt skær,” fortæller Vinnie Skovkjær, der er leder af Odense Kommunes aktivitetsenhed OK Aktiv.

Aktiviteter, samvær og god mad
Den 14. maj går det løs for de 87 tilmeldte til årets Royal Run Special for plejecentrene med forskellige aktiviteter på Albanigade Plejecenter. Plejecentrenes Royal Run indeholder ud over et stafetløb også aktiviteterne ‘kronekast’ og ‘målspark’. Aktiviteterne er tilpasset, så alle kan være med, og sidder man i kørestol, kan man være sikker på at få et skub i ryggen, så man kan deltage i det hele.

Ud over de fysiske aktiviteter byder dagen på fotografering af de forskellige hold i “Fredes Fotoshop” og dejlig mad fra Byens Køkken, der i dagens anledning kommer og fyrer op under grillen.

Fra Søren Windell, rådmand på ældre- og handicapområdet, lyder det:

“Det fantastiske ved det her arrangement er, at der er så mange ting, der spiller sammen. De ældre mødes på tværs af plejecentrene og får dermed mulighed for at møde nogle nye mennesker og få nogle nye input. Og så er der fokus på sundhed og motion, som vi ikke skal glemme at motivere til, selvom hverdagen måske foregår i et andet tempo, når man kommer på plejecenter. Jeg glæder mig meget til at deltage og håber, jeg kan udgøre en nogenlunde erstatning for kronprinsen, som desværre ikke kan komme og deltage på mandag.”

Fokus på faglighed
Men en aktivitetsdag for 84 plejecenterbeboere afholdes ikke uden fokus på faglighed og forsvarlighed. Derfor har de medarbejdere, der deltager aktivt i planlægningen og afholdelsen af Royal Run Special, været på et to-timers undervisningsforløb hos DGI.

“Det er meget vigtigt for os, at sådan et fysisk arrangement her bliver afholdt ansvarligt, men uden at vi kommer til at pakke de ældre ind i vat. Rigtig mange af dem kan jo godt stadigvæk bruge deres krop til en masse, der skal bare tages højde for de rigtige ting ift. muskelmasse, alder, kroppens funktionsdygtighed i forskellige livsfaser osv. Derfor har vi forberedt os grundigt på alle områder,” lyder det fra Vinnie Skovkjær.

Opvarmningen til Royal Run Special foretages derfor også af Julie Petersen fra DGI.