Themsens Cafe & Fristelser fylder fairtrade kaffe i kopperne
Der fyldes fairtrade kaffe i kopperne ved Themsens Cafe & Fristelser i Overgade i Odense. Cafeen er ny Partner i Fairtrade By Odense, som er et samarbejde mellem det odenseanske erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, foreninger og kommunen om at fremme etisk handel i Odense.

Jeanette Themsen, der er indehaver af Themsens Cafe & Fristelser, fortæller:
– Ved Themsens Cafe & Fristelser har vi fokus på økologi, fairtrade og kvalitet. I forhold til fairtrade er Cafeen på den måde med til at fremme bedre arbejdsvilkår for kaffeproducenter på den anden side af jorden. Og mine kunder drikker med glæde den fairtrade kaffe vi serverer. Så det har mange gavn af. Jeg synes, det er godt, at der med Fairtrade By Odense er øget fokus på fairtrade bredt blandt mange forskellige aktører i Odense, fortæller Jeanette Themsen.

Anker Boye, styregruppeformand, glæder sig over opbakningen til Fairtrade By Odense fra uddannelsesverdenen:
– Fairtrade By Odense skal jo bæres igennem i frugtbart samarbejde mellem en lang række vidt forskellige aktører i Odense. Og her er byens cafeer og restauranter selvfølgelig vigtige spillere. Så jeg er glad for at Themsens Cafe & Fristelser nu også er med i kredsen, så byens borgere har mulighed for at være med til at gøre en forskel, fortæller Anker Boye.

Partnerkredsen bag Fairtrade By Odense dækker over et bredt udsnit af odenseanske aktører. Partnere i Fairtrade By Odense drikker fairtrade kaffe på arbejdspladsen eller serverer fairtrade kaffe for deres kunder. Læs mere på www.odense.dk/FairtradeByOdense

Om Fairtrade By Odense
Fairtrade By Odense er et samarbejde mellem det odenseanske erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner, foreninger, kommune og enkeltpersoner om at fremme etisk handel i Odense. Fairtrade By Odense er besluttet af Odense Byråd på baggrund af en anbefaling fra Odense Bæredygtighedsråd. Fairtrade By er en international kampagne for byer, der beskæftiger sig med etisk handel. I Danmark er fx Odense og København Fairtrade Byer og på verdensplan er der over 1.500 Fairtrade Byer.
Følg Fairtrade By Odense på facebook og på Instagram: @FairtradeByOdense.

Hvis din virksomhed/arbejdsplads/organisation/uddannelsesinstitution vil være Partner i Fairtrade By Odense, så tag kontakt til Torben Jarlstrøm Clausen i Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat på mail: tjc@odense.dk eller tlf. 2459 7656.

Om Themsens Cafe & Fristelser
Themsens Cafe & Fristelser ligger i Overgade 32 i et gammelt hus i Odenses eventyrkvarter. Cafeens byder på brunch om formiddagen, traditionelt smørrebrød og fristelser til frokost, og simreretter torsdag og fredag aften. Flere af råvarerne og delikatesser kan købes med hjem.

Jeanette%20og%20Jane%20Themsen%20fra%20Themsens%20Cafe%20og%20Fristelser
Jeanette og Jane Themsen fylde fairtrade kaffe i kopperne ved Themsens Cafe og Fristelser i Overgade i Odense og der er kunderne glade for.