Soroptimist International Odense holder Forårsmesse i Kulturmaskinen i Odense, lørdag d. 19. marts 2016.

Overskuddet fra messen går ubeskåret til humanitært arbejde. Ved messen er der udstillere inden for kunsthåndværk, specialøl, naturprodukter, specialiteter til hus og have, zoneterapi, massage etc. samt Soroptimisternes egne salgsboder som lokker med gode tilbud. Derudover er der andre indslag som fx den odenseanske papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen som holder klippeværksted kl. 11-14.

Den odenseanske papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen har tidligere holdt klippeværkstedet i Danmark, USA og Japan. Nu klipper han ved Soroptimist International Odenses Forårsmesse i Kulturmaskinen lørdag d. 19. marts.
Den odenseanske papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen har tidligere holdt klippeværkstedet i Danmark, USA og Japan. Nu klipper han ved Soroptimist International Odenses Forårsmesse i Kulturmaskinen lørdag d. 19. marts.

Papirklipper Torben Jarlstrøm Clausen ser frem til at klippe sammen med deltagerne i Forårsmessen:
– I mine klippeværksteder får deltagerne under min vejledning – selv mulighed for at sætte saksen til papiret og forløse deres helt egne klippede eksistenser. Og deltagerne vil opleve det allerbedste ved at klippe i papir – nemlig øjeblikket hvor papiret foldes ud og magien opstår, siger Torben Jarlstrøm Clausen.

Torben Jarlstrøm Clausen håber, at der kommer rigtigt mange til Forårsmessen, så der kan komme penge til det gode formål:
– Børn af senhjerneskadede forældre kan helt sikker bruge en håndsrækning. Det er forældrene, som har fået hjerneskaden, men det påvirker selvfølgelig også børnene meget. Og jeg er sikker på at deres sommerarrangement, som pengene går til, kan hjælpe disse børn på vej videre i deres liv, fortæller Torben Jarlstrøm Clausen, som har doneret klippeværkstedet gratis til Soroptimist International Odense.

Praktiserende papirklipper 
Torben Jarlstrøm Clausens papirklipunivers er befolket af eksistenser, der tidligere har været opslugt i papiret, hvor de var tynget af deres egne og omgivelsernes begrænsninger:

– Jeg kan fornemme, at figurerne er i papiret, men på det tidspunkt er de triste. De er uforløste og har noget i deres liv, som nager dem. Efter at have fået en hånd fra saksen, er de alle klippet fri og færdes nu glade i vores mangfoldige verden, siger Torben Jarlstrøm Clausen, som fortæller, at netop det er forklaringen på, at alle hans klippede eksistenser smiler og er glade.

Torben Jarlstrøm Clausen har holdt klippeværkstedet i Danmark, USA og Japan. Han sprang ud som praktiserende papirklipper i 2004 og har siden da udstillet over 100 steder heraf flere gange i Japan og USA. Han er 51 år og bor i Odense sammen med sin kone Lene. Sammen har de to piger på 17 og 21 år. Følg Torben Jarlstrøm Clausen på: www.jarlstroem-klip.dk og www.facebook.com/Papirklipper.