En brandstation eller et slot – den nye legeplads i Nørregade kan være begge, når børnene indtager den ved åbningen den 29. april. Legepladsen er blevet til virkelighed efter ønske fra arbejdsgruppen i Nørregade samt midler fra Odense Kommune og Fionia Fonden. Det oplyser Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Odense SlotNørregade er en af Odenses meget spændende gader med et bredt udvalg af specialforretninger. Nu får de besøgende – og ikke mindst børnefamilierne – en ekstra grund til at besøge Nørregade.

Den 29. april indvier By- og Kulturforvaltningen samt arbejdsgruppen for Nørregade nemlig en ny og flot legeplads i gaden. Legepladsen er inspireret af Odense Slot og en klassisk brandstation med tilhørende brandbil, og den bliver placeret ved hjørnet hos Wendorff mod Asylgade.

– Det bliver en meget flot legeplads, og den kommer til at ligge rigtig godt ved den sydlige indgang til gaden. I forvejen har Nørregade meget at byde på, og nu får den endnu mere. Jeg er rigtig glad for, at vi har kunne imødekomme ønsket fra arbejdsgruppen i Nørregade, og jeg vil gerne takke for et generelt godt samarbejde mellem dem og forvaltningen og så selvfølgelig ikke mindst takke Fionia Fonden for den økonomiske opbakning, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Arbejdsgruppen består af fire erhvervsdrivende i Nørregade samt en repræsentant fra By- og Kulturforvaltningen, som arbejder for at udvikle gaden og tiltrække flere besøgende til området. Henning Rouchmann fra Illuminazione er med i arbejdsgruppen, og han glæder sig til indvielsen.

– Legepladsen skal være med til at skabe større liv i den indre by. Vi er presset af ændringerne og arbejdet i bymidten, så det er vigtigt med gode aktiviteter. Hvad kan derfor være mere nærliggende end at lave noget for børn og børnefamilierne, siger Henning Rouchmann.

Legepladsen i Nørregade er finansieret med 414.000 kroner bevilliget af Odense Byråd samt et tilskud på 50.000 kroner fra Fionia Fonden.

Alle er naturligvis meget velkomne til at deltage i åbningen af legepladsen, som finder sted fredag den 29. april kl. 15.00. I dagens anledning serverer bageriet Wendorff kage, Odense Chokoladehus byder på chokolader, og Søndergaard Hairdesign tilbyder at sætte hår på de fremmødte børn efter først til mølle princippet.