Her i Odense er der mange muligheder for at aflevere din gamle elektronik til genbrug. 8 forskellige genbrugsstationer fordelt i byen gør at der ikke er så langt til den nærmeste.

Genbrugsstationerne rundt omkring i Odense har åbent hver dag til klokken 18. – også søndag og helligdage.

Udover at du kan aflevere elektronik på genbrugsstationen har Odense også en miljøbil, der kan komme og hente din elektronik. Man tilmelder sig let på nettet og får hentet fjernsyn, mobiler og andet elektronik. Dette betyder at du ikke engang behøver at transportere det nogle andre steder hen. Det skal blot ud på fortovet og stå når afhentning er aftalt. Du kan læse mere på Odense Renovations hjemmeside.

Ved de fleste glascontainere rundt omkring i Odense er der også opstillet batteribokse. Dermed kan du, hvis du alligevel skal ned og handle, tage batterier med dig og aflevere dem på vejen. Desuden kan du også putte dine batterier i en frysepose og aflevere sammen med dagrenovationen. Fryseposen skal bare lægges ovenpå skraldespanden.

Der findes forskellige genbrugsforretninger i Odense. Disse tager imod din elektronik der ikke er gået i stykker. De bliver især glad for legetøj, konsoller, lamper og meget andet.
Hvis du i stedet ønsker at sælge din elektronik er DBA.dk, Guloggratis.dk og Facebook-sider et godt sted at starte. På Facebook der findes både salgssider og “Gives-væk-sider” for Odense og omegn. En hedder eksempelvis “Odense: Køb, salg, bytte og bortgives”.
Dermed kan du også få andre folk til at hente din elektronik, hvis de kan bruge det og så hjælper det miljøet ved at alt bliver genanvendt.

Elektronikfirmaet Mytrendyphone.dk har lavet en infografik som har fokus på genbrug af elektronik og hvor skadeligt det er for miljøet, hvis ikke man genbruger. MyTrendyPhone går meget op i miljøet og ønsker at gøre mere opmærksom på hvor simpelt og let det faktisk er at aflevere elektronikken uden at det skal koste dig hverken tid eller penge. Du kan se infografikken nedenfor.

Elektronisk affald