Torsdag eftermiddag satte det røde flertallet, i byrådet med deres underskriger, på en 16 siders lang budgetaftale. Den ene af de aftaler der blev forhandlet igennem, er en ny cykel og gangsti til cykellisterne under Niels Bohrs Allé der skal ind mod Syddansk Universitet.
Krydset ved Campusvej har i mange år været præget af meget trafik både for bilister, men bestemt også for cyklisterne.

Campusvej, som er hovedvejen til SDU, befærdes af mange tusinde studerende hver dag på cykelstien.

20 millioner fra den kommende letbane skal gå til det nye projekt til cykellisterne.

3063382_606_0_0_274_5284_2972_2Projektet er endnu ikke beskrevet i deltaljer, så det vides ikke præcist hvor det skal begynde, men det er offentliggjort at tunnelen skal være klar i år 2019.

I øvrigt i god tid inden letbanen skal bygges ovenpå og have forbindelse til både universitetsområdet og det nye OUH, der skal bygges ikke langt derfra.

Grunden til projektet bliver finanseret af letbaneprojektet er fordi tunnelen kommer til at hænge sammen med infrastrukturen omkring letbanen i det sydøstlige Odense. Det sker som et lån via letbaneprojektet.

Cykelstien fra centrum og ud ad Rødegårdsvej er en hovedfærdselsåre for de tohjulede i byen. På Cykelstien eksperimenterer man også med særligt intelligente lyskryds, hvor der er længere grønt for cyklisterne når det regner.

Der er cirka 45.000 studerende i Odense.

Der findes i samme område allerede en tunnel under Niels Bohrs Alle. Men den ligger tæt på Ørbækvej, et stykke fra det kryds, hvor de fleste cykler ind mod universitetsområdet.

Du kan læse mere om projektet her