Både AOF Odense og FOF Odense-Fredericia-Middelfart kunne juble, da Aftenskolernes Pris blev uddelt i Aarhus. De to priser er et fornemt eksempel på Odenses varierede og spændende fritids- og foreningsliv.
Aftenskolernes Pris er netop blevet uddelt for tredje år i træk. Det skete ved en fest i Kulturhuset Hermans i Tivoli Friheden i Aarhus, og det blev en uddeling med odenseansk hæder.

AOF Odense vandt Partnerskabsprisen for deres store engagement i Odenses folkeskoler, hvor AOF afvikler valgfag på fire forskellige skoler – blandt andet i fransk, spansk, drama, madkundskab og erhvervskendskab, hvor eleverne møder undervisere, som er professionelle inden for deres felt.

Desuden har AOF Odense involveret sig i ordblindeundervisning, blandt andet i form af kurser for forældre, så de har på mange områder engagereret sig betydeligt i Odenses skoleliv.
Der blev også uddelt en pris til FOF Odense-Fredericia-Middelfart, som kunne tage hjem fra Aarhus med den fornemme hæder som Årets Aftenskole.

I FOF’s hus i Odense bliver der arbejdet målrettet med at udvikle den klassiske aftenskole. Således er der afviklet morgenyoga for folk på vej til job, afholdt ugentlig morgensang, tilbudt madlavningskurser for enlige seniorer og socialt udsatte samt givet deltagerne på de kreative kurser adgang til huset via egen nøgle.

– Aftenskolerne – og vores folkeoplysende foreninger i almindelighed – er med til at gøre Odense til en dejlig by. Her kan vi blive klogere på os selv, historien, sprog eller andre kulturer, og der bliver knyttet stærke sociale bånd. Det er en del af fundamentet for det gode liv, og derfor vil jeg gerne sige tillykke til AOF og FOF samt tak til dem og alle de andre folkeoplysende foreninger i Odense, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Du kan læse resten af artikel på Odense Kommunes hjemmeside her