Nordea-fonden støtter Brandts med 8,1 millioner kr. til fotografi og film 

En uddeling fra Nordea-fonden på hele 8,1 millioner kr. skal være med til at udvikle Brandts – Museum for kunst & visuel kultur til et af Nordens førende museer på området for fotografi og film til glæde for et bredt publikum i alle aldersgrupper. Støtten giver Brandts mulighed for at udfylde en vigtig niche i billedkulturen herhjemme, nemlig mellemrummet mellem klassisk billedkunst og moderne, visuel kultur.

Det er med stor glæde, at Brandts – Museum for kunst & visuel kultur har modtaget tilsagn fra Nordea-fonden om en støtte på 8,1 millioner kroner til udvikling af fotografi og film som satsningsområde. Uddelingen gør det muligt for Brandts at stille skarpt på, hvordan de kamera-baserede medier påvirker os og vores oplevelse af virkeligheden, samt at brede den visuelle kunst ud til et publikum i alle aldersgrupper. Det er visionen at udvikle Brandts til et af Nordens førende museer på området fotografi og film.

Om satsningen på fotografi og film fortæller Direktør for Brandts, Mads Damsbo: ”Vi oplever i disse år et stort ønske blandt vores gæster, elever og partnere om at komme tættere på den verden, som de selv er med til at skabe gennem fotografi og film. Selfies, sociale medier og en regulær revolution i brugen af billeder som sprog har skabt en helt ny billedkultur overalt i verden. Det er denne billedkultur, som vi på Brandts vil gøre publikum klogere på, med et dagsordensættende program af udstillinger, undervisning og læring.”

Nordea-fonden har valgt at støtte Brandts med 8,1 mio. kr. for at gøre visuel kunst mere tilgængelig for alle i Danmark. ”Vi lever i en visuel kultur med daglige billedbombardementer og et stærkt billedsprog, som er med til at forme vores forståelse af verden. Vi har brug for viden og værktøjer til at kunne afkode og fortolke de mange billeder, fotos, film og visuelle udtryk, vi møder. Derfor er vi også glade for at støtte Brandts’ ambitiøse indsats for at formidle og øge vores forståelse af den visuelle kultur”, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter gode liv.

Gratis lørdag på Brandts 13

I forlængelse af dette har Nordea-fonden desuden gjort det muligt at tilbyde alle et gratis møde med fotokunsten. Der er derfor fri entré på Brandts 13 lørdag den 24. september kl. 10-17 og gratis omvisninger i udstillingerne Jan Grarup – Back into the Darkness og Fotobiennalen Cities and Memory. (Billetten giver også adgang til udstillingerne på Brandts Torv).

Disney, Lars von Trier og Sci-Fi udstillinger på vej

Allerede dette efterår lægger Brandts fra kaj med en række udstillinger med fokus på fotografiet og filmen i det 20. århundrede. På den netop åbnede Fotobiennale på Brandts 13 kan man opleve Danmarks største reportage fotograf, Jan Grarup, og den internationale biennale udstilling Cities and Memory med fotografer fra Rusland, Indien, Kina, Sydafrika og Brasilien. Den 29. september blænder Brandts op for den stort anlagte udstilling Disney – Kunsten at fortælle, der skildrer forbindelsen mellem verdens største skaber af tegnefilm og HC Andersen og den nordiske fortælletradition. Støtten fra Nordea-fonden har desuden gjort det muligt for Brandts at indgå aftaler med Zentropa om en stor udstilling om Lars von Trier i 2017 og med Barbican Centre i London og Onassis Cultural Foundation i Athen om en stor Science Fiction udstilling i 2018.

Udstillingen Disney – Kunsten at fortælle åbner torsdag den 29. september kl. 17.