Så er der jule-Von Dü: bandet annoncerer nye koncerter

Posten, Odense den 16. december | Pumpehuset, København den 17. december | Support: Holmen Hustlers

Efter en håndfuld succesfulde støttekoncerter, en vellykket Danmarksturné, samt en anmelderrost albumrelease er nimands power-reggaebandet Von Dü klar til atter at tænde for blusset og fyre op under koncertgryderne. Von Dü runder smukt et for bandet travlt 2016 af med to koncerter; én på Posten i Odense den 16. december og én på hjemmebanescenen i Pumpehuset i København den 17. december. Som optakt til de to koncerter udsender bandet spritny video til nummeret ”Vise Ord” fra deres seneste album ”Bankende Hjerter”. Herfra er musikvideoen til nummeret ”Genstart” blevet fornemt nomineret til Ekko Shortlist Awards 2016.

Live er Von Dü synonym med højspændt og energisk dans-og-syng-dig-pisseglad-stemning, hvilket der også sættes store, fede streger under den nye video til “Vise Ord”, der er en sammensmeltning af liveklip. Den 16. og 17. december sender Von Dü en invitation til publikumsfest og energiske (danse)glade timer, når de indtager scenen med deres ørefaldende, stilsikre ska og reggae med alt hvad det indebærer af lækre rytmer og blæs og deres karakteristiske lyrik, der ikke lægger fingre imellem, når det kommer til at formidle deres budskaber og meninger. Musikalsk support til begge koncerter er de fremadstormende fynske unge knægte fra den singleaktuelle dancehallgruppe Holmen Hustlers, der barsler med albumdebut i 2017.

At Von Dü afslutter deres koncertår med musikfest på Posten i Odense er ved at blive en hel tradition. I år er det tredje år de spiller på Posten i julemåneden og bandets fynske fanskare er da også vokset stødt i takt hermed. Det er også i den forbindelse at de har opstøvet de fire diamanter fra Holmen Hustlers som Von Dü selv har været med til at slibe. For at udkantsmændene og Fyns finest Holmen Hustlers er de, der kommer til at sætte fut under gryderne, inden Von Dü indtager Posten er ikke noget tilfælde. De to bands har nemlig en helt særlig historie sammen. Von Dü har fungeret som mentorer for dancehallgruppen, der i den grad er på hjemmebane på Posten i Odense. Holmen Hustlers kommer fra Hindsholmen ved Kerteminde og er efterhånden stamartister på spillestedet – ligesom Von Dü er ved at være fast juleinventar i december.

En aften med kontraster bliver det og dualiteterne vil sætte ild til scenen med udkantsdanmarks Holmen Hustlers og storbyens Von Dü. Den ældste i Von Dü er 37 år, mens den yngste i Holmen Hustlers er 17, og derfor vil koncertens energi spænde bredt. De unge knægte fra Holmen Hustlers har ifølge Von Dü den ungdomsenergi, som Von Dü lagde ud med for år tilbage “og det smitter,” udtaler Von Dü.

”2016 har været et år med fart på og vi har fået varmet stemmerne godt op i løbet af året b.la. med vores tre støttekoncerter. De to koncerter i december bliver vanvittige og vi er glade for, at Holmen Hustlers varmer op. De er jo os for 10 år siden,” lyder det fra Von Dü. ”Det er fedt at se, at de har taget inspirationen og gjort den til deres helt eget”.

von-duVon Dü er:
Tobias Pyndt Steinmann: Saxofon
Oliver Grønne: Bas
Ole Hylling: Trombone
Emil Stricker Pedersen: Guitar
Laurits Trier Hansen: Perkussion
Mads Peter Steenstrup: Trompet
Morten Nygaard: Forsanger
Bjørn Hardenberg: Trommer
Troels Kjaer: Keys