Af Anders Retz Johansson, medlem af Folketinget, Det Konservative Folkeparti

andersDet Konservative Folkeparti kæmper naturen og miljøets sag. Derfor har vi afskaffet den såkaldte PSO-afgift, så vi sikrer og understøtter den grønne omstilling. Det mærker man nu lokalt på Fyn, hvor man kan se frem til store økonomiske gevinster, når man omstiller transport til elektricitet – og så får borgerne endda lov til at beholde flere af deres egne penge. Et klassisk eksempel på ægte konservativ politik: Flere muligheder og et grønnere Danmark.

PSO-afgiften har alt for længe spændt ben for, at transportbranchen og vores erhvervsliv vælger de grønne løsninger. På blandt andet søfartsindustrien har man ingen afgifter, når skibe sejler på diesel, men til gengæld rammes man med en tårnhøj afgift, når skibene sejler på elektricitet, der hovedsageligt stammer fra vindenergi.

Det er simpelthen så mærkeligt at beskatte de vedvarende energikilder højere end de fossile brændstoffer – og give virksomhederne en økonomisk grund til at vælge den grønne omstilling fra. Derfor er jeg også glad for, at vi nu har fundet en løsning, der understøtter den grønne omstilling og samtidig giver borgerne flere penge mellem hænderne.

Vi har et fælles ansvar for, at den næste generation vokser op i et grønnere og bedre Danmark. Med afskaffelse af PSO-afgiften går vi et stort skridt i den rigtige retning. For man ser tydeligt de grønne løsninger vinde frem, når vi kæmper klimaets sag. Derfor er jeg stolt over, at vi nu gør det mere attraktivt at omstille transportsektoren til elektricitet. Det er til gavn for vores miljø og alle danskere.