Odense, Ledighed
Foto: ABW

De nyeste ledighedstal fra Danmarks Statistik viser, at den sæsonkorrigerede ledighed i september 2017 er 5.402 fuldtidspersoner. Hvilket svarer til 5,9 procent af arbejdsstyrken i Odense Kommune. De nye tal betyder, at ledighedsprocenten er faldet fra 6,2 procent i august 2017 til 5,9 procent i september 2017.

For hele landet er ledighedsprocenten uændret 4,4 % i september 2017 i forhold til august 2017.

Det betyder at Odense nu har landets 7. højeste ledighedsprocent.

Odenses ledighed tager et markant hop fra 2. til 7. pladsen
I august måned faldt ledighedsprocenten med 0,2 procentpoint og i september med yderligere 0,3 procentpoint, hvilket betyder, at Odense tager et anseeligt hop ned af listen over danske kommuners ledighedsprocent.

Rådmand Steen Møller siger:

“Jeg er rigtig glad for de nye ledighedstal fra september. For første gang siden juli 2009 er Odenses ledighed under 6 %. Og ikke nok med, at ledigheden i Odense falder, mens landsgennemsnittet er uændret, så er Odense hoppet fra 2. pladsen til 7. pladsen over kommuner med den højeste ledighed. Det er et markant hop, især i en periode, hvor vi stadig kan mærke presset fra de mange ledige dimittender grundet fremdriftsreformen. Jeg glæder mig over, at vi nu begynder at kunne se resultater af det arbejde, vi laver i Odense Kommune for at komme ledigheden til livs. Og snart vil vi oveni kunne se en effekt af de investeringsprojekter, byrådet vedtog før sommerferien.”