I 2017 blev Tietgen det gymnasium, der indsamlede mest blandt landets gymnasier. Elever og lærere vil i den kommende tid arbejde sammen med erhvervsliv og private for at opnå et endnu bedre resultat i 2018.

Foto: Tietgen

Tietgen Handelsgymnasium har igen i år valgt at lade skolens 1.-og 2.g-elever bruge en skoledag på at samle penge ind til fordel for Danmarksindsamlingen. 12 humanitære organisationer og DR står bag Danmarksindsamlingen, hvor der i hele landet samles ind for at hjælpe mennesker i nogle af verdens fattigste lande. I år går pengene til fordel for børn uden hjem.

Tietgen Handelsgymnasium vandt ved indsamlingen i februar i år prisen som det gymnasium, der på landsplan indsamlede og donerede det største beløb. Præmien var et besøg af komikeren Ruben Søltoft, som lavede standup for skolens 1550 elever den 29. november.

Tietgen Handelsgymnasium har tænkt sig at gentage succesen, så målsætningen i år hedder 5.000 pr. klasse og 175.000 i alt.

I løbet af december og januar vil eleverne derfor arbejde på højtryk med at udvikle nye idéer til, hvordan der kan samles penge ind. Håbet er, at det fynske erhvervsliv vil bidrage som sidste år, hvor Tietgen Handelsgymnasium deltog for første gang, ved at lade de unge mennesker levere en dags arbejde, mod at de tjente penge doneres til Danmarks Indsamling.

Fra november og frem til indsamlingen vil eleverne få friske indspark via foredrag af eksterne oplægsholdere. Onsdag d. 1. november gæstede journalist Simi Jan Tietgen Handelsgymnasium, hvor hun bl.a. fortalte eleverne om hendes arbejde i verdens brændpunkter samt vigtigheden i at dokumentere humanitære katastrofer, krigsforbrydelser m.m.. Tirsdag d. 9. januar gæster fotodokumentarist Jan Grarup Tietgen Handelsgymnasium, hvor han bl.a. skal give eleverne en fornemmelse af, hvad de indsamlede penge kan bruges til.

På selve indsamlingsdagen den 2. februar har klasserne fra handelsgymnasiet hver sin plan for, hvilke initiativer, der skal gøre det muligt at samle penge ind. Eleverne vil kontakte lokale virksomheder, lave sponsorerede aktiviteter og konkurrencer, lave salgsboder på og uden for skolen, arbejde for privatpersoner og interesserede i forretningslivet. De vil arbejde med reklamefremstød for virksomheder på de sociale medier og meget mere.

Skolen vil være åben for alle interesserede hele dagen, og om eftermiddagen er elevernes familie og bekendte inviteret på skolen, hvor der vil være salgsaktiviteter, konkurrencer og spisesteder, hvor alle støttekroner vil blive sendt ubeskåret til Danmarksindsamlingen.