Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Onkel Reje leder børn og voksne gennem den skøreste fejring af H.C. Andersens fødselsdag mandag den 2. april, hvor der også er gratis entré til H.C. Andersen Museerne.

Det bliver måske nødvendigt, at de voksne propper et par fingre i ørerne i ny og næ, når den gakkede sørøver og verdensmand Onkel Reje fra Ramasjang sætter fut i H.C. Andersens 213 års fødselsdag, som i år falder på 2. påskedag.

Show for børn i ODEON.
Årets fabelagtige fødselsdagsfejring bliver afholdt i ODEON kl. 14.00, hvor små og store eventyrelskere kan opleve de seje dansere fra Det Kgl. Teater – Balletskolen Odense hylde fødselaren, ligesom H.C.

Foto: Fabelagtig fødselsdagsfejring af H.C. Andersen

Andersen Paraden optræder med eventyret Kejserens nye klæder. Elever fra Odense Musikskole beviser, at en lille krop sagtens kan rumme et stort talent, og OFF – Odense International Film Festival omdanner ODEON til en biograf og slipper historien om en stribeløs zebra fri.

Showet er for børn mellem 5 og 213 år, billetterne koster 50 kr. uanset alder og kan købes via linket på www.facebook.com/HCA2APRIL og www.oplev.odense.dk/hca2april.

Gratis entré på H.C. Andersen Museerne.
Fødselsdagsstemningen regerer også hos Odense Bys Museer, hvor der den 2. april kl. 10-16 er gratis entré til H.C. Andersen Museum, H.C. Andersens Hus, H.C. Andersen Barndomshjem samt Møntergården. Glæd dig blandt andet til den nye udstilling “Poesi, papir og saks – af den eventyrligste slags” i H.C. Andersen Museum. En farverig og fabulerende udstilling, der viser digterens liv og kunst med afsæt i hans papirklip.

Fang fortællesansen.
Du kan desuden i hele påskeferien og på forfatterens fødselsdag gå på opdagelse og finde fortællesansen sammen med H.C. Andersen. SMAG på eventyrlige retter i Børnenes Baggård på Møntergården. DUFT eventyrerne i H.C. Andersens Fødehjem. FØL figurerne og lav din egen tinsoldat i Børnenes Baggård på Møntergården. SE om du kan finde alle eventyrerne på eventyrjagten i H.C. Andersen Museum og LYT til lydene fra eventyrerne og find deres ejermand.

Uddeling af legatet “H.C. Andersens Hjælp”.
Traditionen tro fejres H.C. Andersens fødselsdag også med uddelingen af digterens eget indstiftede legat “H.C. Andersens Hjælp”. I sit testamente fra 1860 indsatte H.C. Andersen som den første bestemmelse, at legatet “H.C. Andersens Hjælp” efter hans død skulle oprettes af hans pengemidler med det formål at understøtte et flittigt skolebarn i Odense til “Hjælp og Opmuntring”. Legatuddelingen er derfor af væsentlig betydning, fordi H.C. Andersen stadig herigennem får lejlighed til at give et flittigt skolebarn en økonomisk håndsrækning.

Legatet, der har været uddelt siden 1877, administreres og uddeles i dag af H.C. Andersens Fond. Det sker ved et gratis arrangement kl. 14:30 i Pro Musica Salen, Odense Koncerthus, Claus Bergs Gade 9. Efterfølgende bydes der på et glas i H.C. Andersen Museum, Claus Bergs Gade 11.

Kransenedlæggelse i Eventyrhaven.
Eventyrhaven bliver fødselsdagens første destination, når der kl. 9.00 bliver lagt kranse ved statuen af H.C. Andersen. By- og Kulturrådmand Jane Jegind holder tale, og der er efterfølgende fællessang ved H.C. Andersen Koret.

Læs om alle aktiviteterne i forbindelse med H.C. Andersens fødselsdag den 2. april 2018 på www.facebook.com/HCA2APRIL og www.oplev.odense.dk/hca2april.