Der er stadig lidt tid til de endelige ruter, for Kronprinsens 50 års fødselsdagsløb bliver offentliggjort. Allerede nu kan du få en smagsprøve på enkelte detaljer fra de ruter, der skal danne ramme for Royal Run i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København/Frederiksberg mandag den 21. maj.

Kronprins, Royal run, Odense
Royal Run – Løbebilleder med H.K.H Kronprins Frederik
Foto: Lars Møller

Royal Run deltagere i hele landet kan glæde sig til at opleve Danmarks fem største byer på ruter, der samler alt det bedste fra hver by.

“Vi er stolte over, at arrangørerne af Royal Run i de fem byer har skabt så flotte ruter rundt i hver deres by. Der er både tænkt på, at løberne undervejs skal have en unik oplevelse i stemningsfyldte omgivelser – og samtidig udgør Royal Run et vindue til at vise byens vartegn og særpræg frem. Aalborg bugner af nye kulturcentre som løberne passerer, i Aarhus runder de Marselisborg, i Esbjerg løber 10 km-deltagerne ud forbi Mennesket ved Havet, i Odense går ruten gennem bykernens smalle gader, og i København / Frederiksberg er der lagt op til en sightseeing af de helt store,” udtaler direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.

Royal Run Odense: Smuk tur gennem Odenses bycentrum
Kongens Have er ramme om Royal Run festen i Odense. Startgaden er i Jernbanegade lige ved Odense Katedralskole, mens målstregen er placeret i selve Kongens Have. Deltagerne på begge distancer løber forbi Grand Hotel og gennem gågademiljøet. 10 km-deltagerne løber desuden gennem det meste af Odenses gamle bykerne. Deltagere på begge distancer løber gennem Slotsgården lige inden, de passerer Odense Teater og løber i mål i Kongens Have.

Royal Run København og Frederiksberg: Unik sightseeing og bilfri gader for fuld musik
På afspærrede veje giver Royal Run en unik mulighed for at løbe på en lang række af de ikoniske og til daglig stærkt trafikerede gader i København, herunder H.C. Andersens Boulevard, Gammel Kongevej og Frederiksberg Allé. De to sidstnævnte udgør henholdsvis start og mål for både One mile og 10 km ruterne. Mens One mile deltagerne udelukkende løber på Frederiksberg, venter der 10 km-løberne en sightseeing rundt i hovedstaden forbi en lang række af byens seværdigheder, herunder bl.a. Christiansborg, Tivoli, Københavns Rådhus, Den Sorte Diamant og naturligvis Amalienborg. 10 km ruten til Royal Run byder kort fortalt på en enestående mulighed for at løbe gennem alt det bedste, København og Frederiksberg har at byde på.

OM ROYAL RUN
Dato: Mandag 21. maj 2018 (2. pinsedag)
Distancer: One Mile (1,609 km) og 10 km
Tilmelding: På royalrun.dk
Lokale arrangører for Royal Run i de fem byer:
• Aalborg Kommune og Aalborg Atletik og Motion
• Aarhus Kommune og Aarhus 1900
• Esbjerg kommune og Esbjerg Atletik og Motion
• Odense Kommune og Odense Atletik / OGF
• Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og SPARTA Atletik og Motion
Information: royalrun.dk