Odenseanerne og byens gæster kan glæde sig til årets Torsdagkoncerter i Kongens Have, som både har gamle kendinge og upcoming kunstnere på plakaten, skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse.

Torsdagskoncerterne i Kongens Have er i 2018 helt, som de plejer – og så alligevel ikke.

Selvom koncerterne har været afholdt i over 30 år, forsøger man i By- og Kulturforvaltningens kultursekretariat, som arrangerer koncertrækken, hele tiden at give gæsterne i haven noget nyt – noget de ikke havde regnet med.

Nye kunstnere får chancen
Torsdagskoncerterne har i 2018 et særligt fokus på vækstlaget. Odense er rig på talentfulde og ambitiøse bands, som bare gerne vil ud på scenen og vise, hvem de er, og hvad de kan. Og der lyder som oftest et solidt jubelbrøl fra de udvalgte bands, når de får besked om, at de skal spille ved Torsdagskoncerterne. Det har for dem stor betydning at få lov til at prøve kræfter med det odenseanske publikum fra scenen i Kongens Have.

Torsdagskoncerterne ønsker dog ikke kun at understøtte unge musiknavne gennem bookinger. Lige nu går arrangørerne og drømmer om at skabe et vækstlagsnetværk, hvor de i selskab med bl.a. bands, spillesteder og andre interessenter kan udveksle gode idéer og erfaringer fra koncertområdet.

Plads til alle i Kongens Have
Selvom musikken spiller en stor rolle ved Torsdagskoncerterne, er fællesskabet og den hyggelige stemning også altafgørende. Koncerterne i Kongens Have er for mange odenseanere blevet en fast sommertradition, som de torsdag efter torsdag deler med venner og familie.

Igen i år bidrager gode kræfter til at understøtte fællesskabsfølelsen. Frivilligcenter Odense har hjulpet Torsdagskoncerterne med at få kontakt til flere foreninger, der gerne vil være med til at skabe hygge og mangfoldighed i Kongens Have. Indtil videre har Plexus, Headspace, DFUNK, Hjerneskadeforeningen og Natteravnene sagt ja til at samarbejde med Torsdagskoncerterne.