Efter blot 9 måneder i den fynske robot-inkubator, Odense Robotics Start Up Hub, er robotiværksætteren Purple Robotics klar til lancering af deres første verdensnyhed. Foran dem venter et USD 3 mia. marked og med en spritny distributionsaftale og salgsdirektør ombord, er vækstpotentialet krystalklart. Bag Purple Robotics står et tidligere udviklerteam fra Universal Robots, der nu tager første skridt til at udklække endnu et guldæg i rugekassen for robot-iværksættere.

– Vi har rettet sigtekornet mod et attraktivt marked med tårnhøje vækstrater. Med denne lancering passerer vi en vigtig milepæl i vores udvikling, og det giver mig en stærk tro på, at vi kan fortsætte med at indfri de ambitiøse mål, vi har sat for virksomheden, siger Lasse Kieffer, CEO og stifter af Purple Robotics. – Tiden i Odense Robotics Start Up Hub har utvivlsomt sat fart i vores udvikling og afgørende for, at vi går på markedet så hurtigt.

Der er tale om en verdensnyhed, når Purple Robotics lancerer et nyt gribe-værktøj, PR10, til montering på Universal Robots’ velkendte robotarme. Et innovativt værktøj, der med dobbelt-gribe funktion kan håndtere flere emner i én og samme operation og sænke produktionstiden for et givent emne med op til 50%.

Efter 9 måneder i den fynske robot-inkubator, hvor PR10 er blevet udviklet, testet, patenteret og supply chain etableret, er Purple Robotics klar til markedslancering og præsentation på flere af forårets europæiske industrimesser.

– Det er godt at se, at endnu én af virksomhederne fra vores rugekasse for robotvirksomheder er nået så langt på så kort tid. Det er afgørende for den fynske robotklynges udvikling, at vi lykkes med at skabe optimale rammer for de allerdygtigste iværksættere. Vi skal hjælpe guldæg med at blive til guldfugle, så vi kan understøtte ambitionen om at gøre det fynske robotmiljø til verdens førende indenfor udvikling og anvendelse af robotter, siger borgmester i Odense, Peter Rahbæk Juel.

Pr. 1. maj har Purple Robotics ansat den branchekendte Kenneth B. Henriksen som ny salgsdirektør. Kenneth Henriksen får ansvaret for at opbygge et globalt netværk af forhandlere og distributører.

Første distributionsaftale i hus
Purple Robotics har også indgået en partnerskabsaftale med deres tidligere arbejdsgiver, Universal Robots, og har netop introduceret deres PR10 vakuum griber på Universal Robots’ online platform; Universal Robots+ (UR+). UR+ er en global distributionskanal for skræddersyet robottilbehør, hvor 77 tredje part robotudviklere, efter test og godkendelse, i dag har adgang til at dele en særdeles velbesøgt og eftertragtet salgskanal med Universal Robots.

– Purple Robotics er et virkelig godt eksempel på, at det er vigtigt med effektive accellerator-programmer, der kan opsamle innovative spin-outs fra robotvirksomheder, som eksempelvis os – så de ikke forsvinder, men får retning på deres udvikling og bliver hjulpet hurtigt på markedet. Med Purple Robotics´ innovative dobbelt-griber styrker vi udbuddet af banebrydende tilbehør overfor kunder og potentielle kunder over hele verden. Det øger samtidig markedspotentialet for vores robotarme. Det er ren win-win, siger Anders Bo Rasmussen, Senior Product Manager for UR+ hos Universal Robots.

Det globale marked for kollaborative robotter (cobots) estimeres, ifølge Qyresearch Publishing, til USD 3,3 mia. i 2020 og forventer årlige vækstrater på 50%+. PR10 har potentiale til at kunne anvendes på langt den største andel af disse robotter. Og med sine klare fordele i form af kortere produktionstid og hurtig omstilling, er PR10 i kombination med en robotarm specielt attraktiv for verdens mange SMV’ere, hvis konkurrencekraft afhænger af deres evne til hurtig produktion og hurtig omstilling.

OM ODENSE ROBOTICS START-UP HUB
Odense Robotics Start Up Hub er et accellarator-program specielt udviklet til hard-ware start-ups. Der er løbende 5 pladser til rådighed til robot- og drone-iværksættere med stærke produkt-ideer, teams og højvækstpotentiale.
Siden 2015 har 10 robot-startups været igennem et accellerator-forløb. Der er skabt 36 job og tiltrukket kapital og investeringer for samlet over DKK 40 millioner.