Den fynske iværksætterhub for fødevarevirksomheder har vokseværk. Interessen for at blive en del af det acceleratorforløb som Food Fyn og Kold College tilbyder i Food StartUp Hub er således i kraftig vækst og tre meget seriøse kandidater gødede i sidste uge jorden for en plads. Assens-iværksætterne Bakies har netop fået besked om, at det blev dem, som vandt udvælgelsesboard gunst med deres fusion af det sønderjyske kagebord og den spanske madkultur.

To unge piger fra Assens med bagefærdighederne i orden, har netop fået muligheden for at accelerere udviklingen af deres iværksættervirksomhed med sparring om produktudvikling, markedsføring og finansiering mv. Med et superskarpt pitch har de nemlig overbevist Food StartUp Hubs udvælgelseskomité med bl.a. Steen Olsen fra Løgismose Meyers og Sten Slot Knudsen fra det danske kokkelandshold i spidsen om, at de skal være næste barn i den fynske fødevarehub. – Vi glæder os til at byde Bakies velkommen og få startet deres forløb op, siger Mads Asbild, forretningschef i Food Fyn, der sammen med Kold College er hovedkræfterne bag den fynske fødevarehub.

Han glæder sig samtidig over de mange henvendelser Food Fyn i øjeblikket får fra fynske fødevareiværksættere: – Udover de tre ansøgere, som netop har været i aktion, er vi i dialog med en del iværksættervirksomheder, som ligger og bobler til hubben. Vi lægger stor vægt på, at ansøgerne angriber markedet med nye og innovative idéer, der kan udfordre den måde, vi tænker fødevarer på. Og det var absolut tilfældet med de tre, der kæmpede om en plads denne gang.

Tidligere på året blev iværksætterne fra Wokkabox, der vil lave asiatiske færdigretter af høj kvalitet, indlemmet i Food StartUp Hub. Planen er, at hubben optager yderligere to start-ups i løbet af 2018, og Bakies – som altså bliver den ene – starter op umiddelbart efter sommerferien. De ivrige iværksættere ser frem til stærk fremdrift i deres projekt: – Vi kan næsten ikke vente med at komme i gang. Hubben er lige præcis det springbræt vi har brug for. Vi er selv meget overbeviste om, at vores idé om at lave kager på den her måde har et rigtig stort potentiale i markedet, men det bliver virkelig godt at få sat de rigtige rammer op omkring både markedsanalyse og produktudvikling her fra start, og her er jeg sikker på, at de kompetente kræfter i hubben dels fra Kold College og dels fra Food Fyn, kan hjælpe os, siger iværksætter Chastine Solmer, der sammen med Anitta Borne udgør Bakies.

Udover Bakies præsenterede et par fra Odense, der vil lave sirup til hjemmelavet iskaffe, deres idé for hubbens udvælgelsesboard, og endelig var der ansøgning fra en fyr, der vil lave sund og nem mad til forældre på barsel. Alt i mens søgningen til Food StartUp Hub vokser, går det over stok og sten for Garden Theory, som indtil videre er den eneste virksomhed, der er fløjet fra reden i den fynske fødevarehub.

Interessen for de grøntsagssodavand, som blev første skud på stammen i hubben, er således stigende, og virksomheden er på vej ind i en mere kommerciel fase, hvor de bl.a. samarbejder med Bryggeriet Æ om deres produktion. Det betyder, at de fremadrettet selv vil have muligheden for at styre opskrifterne stramt og teste nye smagsvarianter.

– Den hjælp vi har fået i den fynske startup hub har været helt uvurdérlig i forhold til at bringe Garden Theory derhen, hvor vi står i dag. Bl.a. var det en kæmpe mulighed at få lov at introducere vores produkt i forbindelse med Heartland Festivalen sidste sommer og vende tilbage med en bod i år, hvor vi har knyttet nogle rigtig gode kontakter. Lige nu er vi superglade for samarbejdet med Bryggeriet Æ og har store forventninger til den kommende tid, siger Josefine Gervang Heimburger, direktør i Garden Theory.

– Det er så fedt at se den udvikling vores allerførste virksomhed i hubben har været igennem. Fra et par unge piger med en skæv og innovativ idé til en meget seriøs startup virksomhed, der nu er ude på hylderne i Danmark med et produkt, som også har stort internationalt potentiale, og hvor produktudviklingen har været i fokus helt fra start, siger forretningschef i Food Fyn, Mads Asbild.

Læs mere om samme emne her.