Er du udstyret med en el-scooter, er der et væld af attraktioner, butikker og seværdigheder, som du kan besøge i Odense. Byen tager i høj grad hensyn til gangbesværede, og du kan dermed opleve rigtig meget af H.C. Andersens fødeby.

Foto: Johan Teglskov-Waltz

Besøg museet om Danmarks populæreste forfatter
Både kørestolsbrugere og el-scootere har adgang til H. C. Andersens Hus, museet opført til ære for og om den berømte forfatter. De fleste danskere er vokset op med et forhold til manden bag ”Den grimme ælling” og ”Hyrdinden og skorstensfejeren”, og det er interessant at få et nærmere indblik i den berømte fynbos liv og virke. Hans betydning for dansk litteratur og folkebevidsthed kan ikke undervurderes, og med historien om ”Den lille havfrue”, som både storanlagt Disney-film og berømt statue, er H. C. Andersens status som den kendteste danske forfatter urokkelig.

Bliv klogere på medierne – både fortidens og nutidens
På Mediemuseet kan du finde ud af, hvordan medielandskabet så ud tidligere, og hvordan nutidens medier stadig har en enorm magt. De skiftende udstillinger griber forskellige tematikker an, men fællesnævneren er altid fokus på medierne. På museet er der gode muligheder for at se udstillingerne på sin el-scooter, så man kan hvile benene, mens hjernen absorberer ny viden. Derudover har Mediemuseet en omfattende samling på 150.000 genstande. Med en tilladelse kan du få lov at bladre i aviser, ugeblade og reklamer helt tilbage fra den anden side af Den Kolde Krig eller endnu længere.

Mød eksotiske dyr tæt på Odense centrum
Er du til en lidt vildere oplevelse, kan du overveje at besøge Odense Zoo. Alle stierne er el-scooter- og handicapvenlige, så du får mulighed for at opleve dyrene på tæt hold. Zoo er en formidabel oplevelse for både unge og ældre, og et zoobesøg plejer at resultere i lige dele grin og forundring over dyr, som er naturligt hjemmehørende på helt andre kontinenter. Du behøver ikke medbringe mad hjemmefra, da du kan bestille alt, der udgør en hyggelig picnic, hos Odense Zoo.