Hele 1056 elever tilmeldt på én uge! Så hurtigt er det gået med bookningerne til undervisning i digital kodning, Coding Class 2018/19, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Foto: ABW

The Clubhouse, Ungdomshuset i Odense, får travlt, når der skal organiseres undervisning for mere end 2/3 dele af byens folkeskoler. Eleverne på 6. klassetrin skal undervises i kodning og kreativ problemløsning.

Forløbet, der tager en uge, giver de unge kompetencer og lyst til at prøve kræfter med kodning. I løbet af fire intense dage udvikler børnene små computerspil med udgangspunkt i problemstilling fra en lokal virksomhed. Forløbet sluttes af med virksomhedsbesøg og præsentation af de unges spilprodukter.

– Vi glæder os til at komme i gang, og er meget tilfredse med, at vi også med dette tiltag, kan være med til at øge unges forståelse af teknologi og støtte fødekæden til virksomhederne i IT-Branchen og Robotklyngen, siger Maria Friis, der er leder af The Clubhouse.

Coding Class var sidste år et pilotprojekt i Odense Kommune med 500 elever fra ti forskellige skoler. På baggrund af de gode erfaringer udbydes forløbet nu i år til alle elever i 6. klasse i kommunen. Det finansieres af budgetforligets midler afsat til “Børnene i Robotbyen”.

Coding Class er skabt af en række medlemsvirksomheder i IT-Branchen. IT-branchen ser Coding Class, som et projekt der skal få børn og unge til at blive klar til at agere i den digitale verden, så de kan være en aktiv del af vores arbejdsstyrke og i vores samfund. Det er helt i tråd med Odense Kommunes indsats “Børnene i Robotbyen”, der blandt andet har til formål at lære byens børn og unge at skabe og være kreative med IT, robotter og droner.

I skoleåret 2018/19 varetages Coding Class af UngOdenses teknologiværksted, The Clubhouse, i Ungdomshuset. Og der kan stadig nå at komme endnu flere end 1056 børn med på de digitale noder, da skolerne har endelig tilmeldingsfrist 8. august.

The Clubhouse Odense er en af 100 afdelinger af det verdensomspændende The Clubhouse Network.
I 1993 startede det første Computer Clubhouse i The Computer Museum i samarbejde med MIT Media Lab.
I dagligdagen kan unge i Odense igennem The Clubhouse udvikle deres kompetencer ved at være kreativt skabende med de nyeste teknologier.
The Clubhouse Odense holder til i Ungdomshuset, UngOdense – Nørregade 60