Under overskriften “Børn skal ikke bare være storforbrugere af teknologi. De skal selv være kreative skabere,” afholder DR Ultra i efteråret læringseventet ultra:bit KreaKodeCamps rundt om i landet. Første event foregår i Odense, hvor alle kommunens 4. klasser i løbet af året deltager i DR’s undervisningsforløb ultra:bit.

Når Odense i september lægger by til DR Ultras første læringsevent, ultra:bit KreaKodeCamp, bliver det med højt tempo, tekniktrick, udfordrende kodeøvelser og en Fortnite-dance-challenge, som skal gøre børnene nysgerrige og give dem lyst til at lege og lære med kreativitet og kodning.

-Børnene skal selv prøve at have fremtiden mellem hænderne og sammen knække koden til sproget bag teknologien, siger kanalredaktør for DR Ramasjang og DR Ultra, Morten Skov Hansen.

KreaKodeCamp bliver taget rigtig godt imod i Odense, hvor samtlige 4. klasser i løbet af skoleåret deltager i DR’s læringsforløb om kodning.

-Vi er utrolig glade for, at DR har valgt Odense som værtsby for sit første event. Vi er en robot- og teknologiby, hvor børnene tidligt lærer at tale flydende digitalt, og vi vil hellere end gerne skabe rammerne for, at næste generation kan lære at kode på en sjov måde. Det vil gøre dem til skarpe og kreative skabere, og sådan nogle har vi meget brug for både nu og i fremtiden, siger Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.

Børnene i robotbyen
Odense er på mange måder det oplagte valg, og KreaKodeCamp taler direkte ind i Odenses strategi “Børnene i robotbyen”.

-KreaKodeCamp er et rigtig godt supplement til alt det andet, vi gør under overskriften “Børnene i Robotbyen”. I Odense har vi altid kunnet skabe morgendagens løsninger. Ved at gøre børnene fortrolige med fremtidens teknologi, ruster vi dem til som voksne at være de, der går forrest i deres egen by og i en foranderlig verden, siger børn- og ungerådmand, Susanne Crawley Larsen.

UCL lægger hus til
UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole, der er resultatet af sommerens fusion mellem EAL og UCL, lægger hus til eventet og stiller med studerende, som kan bidrage til skoleelevernes faglige udbytte af campen.

-Vi skal med vores uddannelser til pædagog og lærer klæde børn på til fremtidens kompetencer, og det er campen et godt afsæt for. Måske kan vi vente at se nogle af børnene på en af vores uddannelser om 10 år? Det er et vigtigt langsigtet mål med at styrke de digitale kompetencer hos skolebørnene i dag, siger Erik Knudsen, rektor for UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

KreaKodeCamp afholdes i Odense 26., 27., 28. september 2018 og i Aalborg og København i uge 40-43.

Foto:Bjarne Bergius Hermansen