Kvindepokalen fortjener samme opmærksom som herrernes, hvis det står til Sydbank, der er ny hovedsponsor af DBU’s Pokalturneringen. Derfor bliver kvinderne nu hyldet i 2. runde af Kvindepokalen, når Sydbank drysser stjernestøv over lokalbraget mellem Oure Fodbold Akademi – Næsby BK.

Pokalturneringen er altid en særlig turnering. Alle har en chance for at nå helt til tops eller for at møde naboklubben, som ellers ligger flere rækker højere placeret. Sydbank er ny hovedsponsor og gør i år en ekstra indsats for at hylde spillere og tilskuere, når de forvandler lokalopgøret mellem Oure Fodbold Akademi – Næsby BK til en mini pokalfinale med gimmicks og aktiviteter, der skal få spillerne til at føle sig som stjerner.

– Pokalturneringen har masser af potentiale og spændende kampe på tværs af hold fra flere forskellige rækker. Det gælder både på herre- og kvindesiden. Med sponsoratet vil vi også sætte fokus på og være med til at løfte kvindernes pokalturnering, så den får samme shine som herrernes, siger Nicolai F. Frederiksen, Områdedirektør for Salg og Marketing i Sydbank og fortsætter:

– Gennem vores filialer kommer vi til at være til stede lokalt og hylde de lokale heltinder, når vi drysser stjernestøv over en række pokalopgør.

Drømmen om pokalen lever
Følelses af at spille en pokalfinale rykker nu bogstaveligt talt et skridt tættere på, når Sydbank, som noget nyt i år, udvælger en række lokale opgør, som de tager ud og forvandler til mini-pokalfinaler. Det indebærer en række sjove aktiviteter og remedier for både spillere og tilskuere – blandt andet en fanzone, kåring af kampens pokalfighter og en pokal, som vinderne kan løfte efter kampen. På den måde får både spillere og tilskuere et strejf af magien fra en pokalfinale at føle.

– Drømmen om at vinde pokalen lever helt fra de mindste serieklubber til de største superligaklubber. Derfor er vi stolte af at være en del af turneringen og være med til at gøre de store øjeblikke endnu større – uanset om det er på herre- eller kvindesiden, i serie 4 eller Superligaen, siger Nicolai F. Frederiksen.

De lokale helte sendes frem i rampelyset
Når anden runde i turneringen sparkes i gang, bliver det med et helt nyt og innovativt tiltag. Fremover vil highlights fra alle kampene i damernes turnering kunne ses online på sydbank.dk/kvindepokalen. Sydbank har nemlig indgået et samarbejde med den danske tech-virksomhed VEO, der har udviklet ny kamerateknologi til at optage fodboldkampe uden brug af kameramand.

– Det er de færreste fodboldspillere, der nogensinde har set sig selv spille fodbold, og som sponsor glæder vi os over at kunne hjælpe med at få de lokale helte frem i rampelyset, så det ikke kun er de store stjerners gode mål, tacklinger og smukke afleveringer, vi ser, siger Nicolai F. Frederiksen.

Henrik Teisbæk, administrerende direktør i VEO, er glad for samarbejdet med Sydbank, som han ser som en oplagt mulighed for at vise, hvad deres videoudstyr kan:

– Kun én procent af alle fodboldkampe bliver optaget i dag, fordi mange amatørklubber ikke har ressourcerne til at bemande et kamera i 90 minutter under en fodboldkamp. VEO gør det muligt for alle amatørfodboldhold at kunne se og analysere deres kampe – ligesom de professionelle gør. Via samarbejdet med Sydbank om pokalturneringen får vi rig mulighed for at demonstrere, hvad vores teknologi kan.

Flere af de lokale Sydbank filialer vil invitere spillerne, venner og familie til en fælles fremvisning på storskærm af det lokale pokalbrag med aktiviteter i enten Sydbank filialen eller det lokale klubhus.

Tid og sted
Onsdag d. 19. september kl. 19.00 på Oure Idrætsskole.

Fakta
– DBU arrangerede for første gang en pokalfinale for kvinder i 1993.
– Siden indførelsen af kvindernes pokalturnering har Brøndby IF vundet pokalturneringen 11 gange, Fortuna Hjørring 8 gange, mens OB har vundet tredjeflest gange med 3 pokaltitler.
– Kvindepokalfinalen spilles St. Bededag den 17. maj 2019.

Foto: Sydbank