Fra i dag den 9. oktober og frem til torsdag den 11. oktober danner Odense Congress Center rammerne for WHINN (Week of Health and Innovation), som er en af Europas største, internationale konferencer inden for sundhed og velfærd. Her kan alle interesserede få viden, inspiration og indsigt i den nyeste forskning og trends på området.

Foto: WHINN (Kredit: Ard Jongsma / Still Words)

WHINN byder i år på alt fra messer og netværksarrangementer til guidede turer og en masse spændende oplæg fra forskellige hovedtalere.

Ældre- og handicaprådmand Søren Windell ser meget frem til WHINN, da netop velfærdsteknologi er en af hans mærkesager:

– Det glæder mig meget, at Odense atter skal være vært for WHINN. Vi kan med stolthed sige, at vi i Odense er nået meget langt, når det kommer til velfærdsteknologi og innovative løsninger. Derfor er det oplagt, af en stor, international velfærdskonference som WHINN finder sted i netop Odense, siger Søren Windell.

WHINN’s tre hovedtemaer
Konferencen inddeles i tre relevante hovedtemaer; meHealth, Thought Leadership og Integrated Care. meHealth handler bl.a. om de pårørendes rolle i velfærdssystemet, og hvordan vi kommunikerer med dem. Thought Leadership handler om de mange influenter, globale ledere, virksomheder og organisationer, som har påvirket velfærdsteknologien frem til i dag. Og endelig handler Integrated Care bl.a. om, hvordan vi bedst muligt integrerer velfærdsteknologi i samfundet og sikrer samarbejde på tværs af de forskellige sektorer.

Odenses arbejde for et integreret velfærdssystem
I morgen skal Søren Windell selv byde velkommen til det spor, der kaldes Connected Health, som handler om, hvordan de forskellige sektorer kan arbejde sammen for at undgå unødvendige hospitalsindlæggelser – noget som netop Odense Kommune og Region Syddanmark har arbejdet meget med:

– For at give borgerne den bedste behandling og sikre et stærkt samarbejde på tværs af sektorer har vi etableret det såkaldte Akutteam Odense, som består af højt specialiserede sygeplejersker, der kører ud og behandler borgerne i deres eget hjem. Sygeplejerskerne rolle er i høj grad at forebygge unødvendige hospitalsindlæggelser – og genindlæggelser. Det sker bl.a. ved, at Akutteamet taler sammen med hospitalslægerne, inden en borger udskrives, for på den måde at sikre den bedst mulige behandling og overgang fra hospitalet til hjemmet. Det er en meget vigtig opgave, da vi ved, at de ældre har en langt højere livskvalitet, når de får lov at være i deres eget hjem, siger ældre- og handicaprådmand Søren Windell.

En undersøgelse af Akutteamets effekt har vist, at otte ud af ti borgere, som er blevet hjulpet af Akutteamet, foretrækker at blive behandlet i deres eget hjem.

WHINN samles i år til én konference
WHINN er en non-for-profit konference, der udgøres af Odense Kommune, Region Syddanmark, Welfare Tech, Odense Universitetshospital, Healthcare Denmark og Syddansk Universitet.

Sidste år deltog over 2.400 deltagere fra mere end 40 lande, og WHINN må siges at være blevet en stor succes. I år er forventningerne dog skruet en anelse ned som følge af en ny konferencemodel. For hvor programmet for WHINN tidligere har været spredt ud på en vifte af konferencer, så samles det i år til én konference i Odense Congress Center. Det betyder bl.a., at der i år fokuseres mere på at hæve kvaliteten af indholdet end antallet af deltagere og nationaliteter.

Læs mere om WHINN her https://www.whinn.dk/.