Skovhavens VVS oplyser dette i en pressemeddelelse.

Der er god grund til at vælge de mest fremtidssikre løsninger, når du skal renovere eller etablere et nyt badeværelse. VVS-ekspert Michael Sarma fra Odense giver sine tre bedste råd til, hvordan du får et badeværelse der er rustet til fremtiden.

Et nyt badeværelse skal holde længe. Og med den hastige udvikling inden for både teknologi, byggeri og boligindretning er der rigtig god grund til at undersøge, hvad der holder på badeværelset ti år ud i fremtiden.

Hos Skovhavens VVS i Odense oplever man i øjeblikket stigende efterspørgsel på badeværelseselementer, der passer til fremtiden. Deres kunder stiller nye krav til, at også løsningerne til deres badeværelse følger med den teknologiske udvikling. Michael Sarma er VVS-installatør og energivejleder i Skovhavens VVS og har 20 års erfaring med rådgivning inden for løsninger til badeværelset. Han giver her sine tre anbefalinger til, hvad du skal prioritere i dit nye badeværelse.

1) Prioritér el til fremtiden
Ligesom i resten af hjemmet så vil der flytte mere og mere smart teknologi ind på badeværelset i fremtiden. Ifølge Michael Sarma fra Skovhavens VVS vinder intelligente toiletter med douche-funktion, som i mange år har været almindelige i udlandet, i øjeblikket kraftigt frem i Danmark. Derfor er det ifølge ham en rigtig god idé at få installeret rigeligt el på sit nye badeværelse.

”Selvom man ikke er klar til eksempelvis et tørreskylletoilet lige nu, så rådgiver vi altid vores kunder til at få lagt et ekstra stykke kabel ind ved siden af toilettet med det samme. Gør man det ikke fra start, ender med at blive en virkelig stor udskrivning, hvis man vil have strøm ved toilettet senere,” siger Michael Sarma.

Han melder desuden om en stigende interesse i Odense for især Geberits Aquaclean-toiletter, som kræver el på grund af sine funktioner med blandt andet varme i bræt og censorer med automatisk åben-luk af toiletbræt.

2) Vælg stærke elementer
Badeværelset er det mest udsatte rum i boligen. Det skal kunne tåle enorme mængder af fugt og hyppig rengøring med skrappe midler. For mange er toilet og håndvask elementer, der helst skal være så diskrete som muligt. Det får mange til at vælge den billigst mulige løsning. Men det er ikke altid den, man bliver mest glad for, ifølge Michael Sarma:

”Det er helt afgørende at vælge møbler til badeværelset af en kvalitet, som kan tåle den fugt, der i et vådrum som badeværelset. Jeg anbefaler også, at man ikke går på kompromis med komforten, da det jo er elementer, man skal gøre brug af i rigtig lang tid fremover.”

3) Tænk i fleksible løsninger
Moden har alle dage dikteret boligindretningen i de danske hjem. Men ifølge Michael Sarma, er der god grund til at tænke en ekstra gang, inden man sætter lyserøde fliser op på væggene.

”Inden man vælger fliser i en skrap farve eller en meget speciel håndvask, plejer jeg lige at huske mine kunder på, at man også kan nå rigtigt langt med et stilskift på badeværelset med mere fleksible elementer. Det kan for eksempel være LED-lys, som man kan indstille i forskellige farvenuancer,” siger Michael Sarma

Også helt små elementer som nye planter, håndklæder eller toiletrulleholdere kan ifølge Michael Sarma være med til at give et neutralt, fremtidssikret badeværelse et nyt look.

Pressefoto: Skovhavens VVS

For mere information besøg deres side her.