Profil Optik skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om træning af synet:

I Superligaen – som i al anden topsport – tæller marginalerne, derfor har FC Nordsjælland ligesom det danske herre fodboldlandshold teamet op med optikere for at træne spillernes øjne og hjerner til ny skarphed.

Hvad nytter det at være superhurtig på benene og kunne løbe solen sort i to gange 45 minutter, hvis man ikke kan bedømme afstanden frem til angriberen eller se en fremlægning, der kommer i en spids vinkel bagfra?

Som Superligaspiller ligger marginalerne selvfølgelig højt, men det er stadig de sidste procent, der kan gøre hele forskellen. Derfor har FCN rettet blikket mod spillernes ‘boldøje’: Hvordan optimerer man spillernes syn, og evnen til at reagere på det de ser, når man ved, at 85-90% af alle de informationer vi modtager dagligt, kommer fra synet og måden vi bruger den information på, afhænger af hjernes evne og ikke mindst hurtighed til at bearbejde det.

Med andre ord, kan man arbejde med den faktor, der gør, at en spiller konsekvent lander indkastet forkert, overser en fri medspiller eller målmanden, der misser straffesparket fordi han reagerer et millisekund for langsomt?

Træn selv som FC Nordsjælland

  • Dybdesyn: Tag en 2 meter lang snor, sæt tre perler på snoren med ca. 50 cm afstand. Bind den ene ende af snoren fast til fx et dørhåndtag og hold den anden ende op til næsetippen. Fokuser derefter skiftevis på de tre perler. Gør det 10 minutter hver dag – det er ren styrketræning af øjnenes og hjernens evne til at bedømme afstand.
  • Hurtighed: Computer-gaming er effektiv til at forbedre synet og øjnenes hurtighed – gamingen skal bare ikke overdrives. 30 – 40 minutter om dagen er optimalt.