Tryg skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om fynske sundhedsforsikeringer:

Selvom antallet af private sundhedsforsikringer i Danmark er steget markant inden for de seneste ti år og nu har rundet knap 2 millioner, er der stadig nogle borgere, som ikke har en sådan forsikring. Og på Fyn er antallet af personer uden sundhedsforsikring væsentligt større end andre steder i landet.

Næsten tre ud af fire fynboer, svarende til 72 procent, har ingen sundhedsforsikring. Det er væsentligt flere end andre steder i landet. For eksempel er det blot 51 procent af københavnerne, der ikke har en sundhedsforsikring, mens tallet er 60 procent på landsplan.

I dag er en sundhedsforsikring primært noget, man har, hvis man har fået den gennem sin arbejdsplads som en del af en kollektiv ordning. Men ikke alle arbejdspladser tilbyder en sundhedsforsikring til sine medarbejdere – og ikke alle medarbejdere på en arbejdsplads får tilbuddet om en sådan forsikring. Dertil kommer de selvstændigt erhvervsdrivende, ikke-erhvervsaktive og lignende.

“Tilsammen udgør disse mennesker en gruppe af borgere, der ikke har mulighed for at få en privat sundhedsforsikring – med mindre de køber den selv,” udtaler Thomas Klærke, direktør for pris- og produktudvikling i Tryg.

Hele 35 procent af de fynboer, der ikke har en sundhedsforsikring fortæller, at de synes, det er for dyrt at købe forsikringen selv.

“Vi må nok erkende, at det ikke kun for fynboerne, men for mange privatpersoner i Danmark hidtil ikke har været økonomisk attraktivt nok at købe sundhedsforsikringen selv. Derfor har vi nu udviklet en personforsikring til privatkunder, inklusiv en sundhedsforsikring, der gør det muligt for den enkelte at sundhedsforsikre sig til helt andre penge end tidligere,” fortsætter Thomas Klærke.