Erhvervshus Fyn skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om  cykelkongressen:

Odense bliver vært for hele 50 forskellige nationer, når den europæiske cykleunions (UEC) store årskonference afvikles i den fynske hovedstad i maj 2021. Et værtskab, der i høj grad er affødt af det solide aftryk, Fyn har sat på den internationale cykelscene.

ODEON og Radisson Blu H.C. Andersens Hotel bliver rammen, når delegerede fra cykelforbund rundt omkring i hele Europa samles til årskongres i 2021. Det er et stærkt samarbejde mellem både nationale og regionale aktører, der har sikret tiltrækning af 34th UEC Congress.

–       At vi sammen med Inspiring Denmark, Danmarks Cykle Union og Sport Event Denmark har landet UEC’s årskongres vidner om, at der kan være gode synergier mellem sports- og erhvervsturismen i det fynske. Med vores styrkeposition inden for cykling er vi således kommet i betragtning, og vi er rigtig stolte over at have tiltrukket en kongres, der ikke bare giver forretning for vores stærke medlemmer i Eventalliancen Fyn, men også understøtter vores position inden for cykling i et fremadrettet perspektiv, siger eventchef i Destination Fyn Jakob Staun.

Den internationale cykelverden har nemlig for alvor fået Fyn i kikkerten. Det gælder ikke mindst, når det handler om cykelturisme, hvor Fyn i den forgangne måned har modtaget international anerkendelse dels i form af en hollandsk pris, der fremhæver Østersøruten med kryds på Fyn som Årets Cykelrute 2019, dels i form af Scandinavian Outdoor Awards, som for nyligt udråbte Fyn som den bedste outdoor destination i Norden.

Men det gælder også Fyn som sporteventdestination i en liga, der kan håndtere alt fra små ikoniske cykelevents som Bissen MTB og Fyen Rundt til de helt store mesterskaber inden for cykling som f.eks. det nyligt afviklede VM i cyklecross. Og nu kaster det fine internationale cykelry altså også erhvervsturisme af sig.

 

Rocco Cattaneo, UEC President siger:

–       The UEC annual Congress is very important for our Confederation. This is a unique opportunity for constructive meetings resulting in the guiding policy for our activities. Odense is a city that has the necessary facilities to host delegates from our 50 National Federations and we have noticed that both Odense and the surrounding island of Fyn have great interest in and ambitious strategies within cycling. I would like to thank the President of the Danish Cycling Federationas well as the Mayor of Odense for their commitment and support with the organisation of this Congress.