H.C. Andersen Festivals skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om Albani:

Efter tre års fravær bliver to fynske kulturinstitutioner igen knyttet tæt sammen. Albani er nemlig tilbage som leverandør for H.C. Andersen Festivals, der er en af Danmarks største kulturfestivaler.

Albani var med helt fra starten, da H.C. Andersen Festivals blev afholdt første gang i 2013, og nu er det fynske bryggeri tilbage som leverandør for den store kulturfestival i Odense. Efter tre år med Carlsberg som leverandør har festivalen lavet en treårig aftale med Albani.

I et brev skrev H.C. Andersen engang om en af Albanis øl: “Jeg kan ikke rose denne øl højt nok. Den er forfriskende, delikat og stærk. Prøv den.” Derfor vækker aftalen mellem H.C. Andersen Festivals og Albani formentlig glæde i digterens grav på Assistens Kirkegård i København.

I hvert fald er der glæde over aftalen med kulturfestivalen hos Albanis sponsorchef.

“Det er en aftale, som vi er rigtig glade for. Vi var med til at etablere H.C. Andersen Festivals i sin tid, og nu er tiden den helt rigtige til at vende tilbage,” siger Freddy Larsen og tilføjer:

“Festivalen er på mange måder vokset op og er blevet en smuk svane, hvilket glæder os, fordi vi var med til at skabe den. Det er en festival, som i høj grad har etablereret sig som et fast højdepunkt i Odense i uge 34, og samtidig lægger aftalen godt i tråd med de samarbejder, vi har med andre fynske kulturaktiviteter. Efter vores mening hænger Albani helt naturligt sammen med H.C. Andersen Festivals.”