Danbolog skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om erhverscentre:

En ny spiller er på vej i markedet for handel med erhvervsejendomme i landets tredje og fjerde største byer. Ejendomsmæglerkæden danbolig søger lige nu indehavere til nye erhvervscentre i Nordjylland og på Fyn.

I starten af året åbnede danbolig flere nye privatbolig-butikker i Aalborg, og nu er turen kommet til markedet for erhvervs- og investeringsejendomme. Det betyder, at handlen med butikker, lager-, produktionslokaler, kontorer, projektsalg og lejemål får en ny aktør i de to storbyer

– Vi vil være repræsenteret i de områder, hvor der er vækst og udvikling. Det ser vi i både Odense og Aalborg. Her er vi allerede solidt positioneret på privatmarkedet, og modsat de fleste andre i branchen udnytter vi helt målrettet synergierne mellem privat og erhvervsboligmarkedet og partnerskabet til Nordea, fortæller Per Bie, administrerende direktør hos danbolig Erhverv.

danboligs erhvervsdel er i gang med at opruste og udvide tilstedeværelsen over hele landet. Derfor har den nordjyske og den fynske region været i kikkerten et stykke tid.

– danbolig Erhverv har de senere år været en af de hurtigst voksende erhvervsmæglerkæder, hvilket har givet os en position, vi nu styrker og udbygger. I markedet som helhed har vi set en konsolidering, hvor især de store kæder sælger erhvervsmæglerdelen fra eller slår sig sammen. Vi vil i stedet vokse organisk ved kombinationen af stærk lokalforståelse, faglighed og dyb indsigt i markedet, forklarer Per Bie.

Både Odense og Aalborg er præget af byernes universiteter, der har stigende optag og tiltrækker masser af tilflyttere. Det smitter af på demografien – f.eks. er der stor efterspørgsel efter ungdomsboliger. I Aalborg er der også en klar tendens til, at folk bosætter sig i byen efter endt uddannelse.

– Generelt kan vi se, at der i begge byer har været vækst og stor byggeaktivitet. Derudover er der et voksende iværksættermiljø og dermed stor efterspørgsel på kontorer indenfor IT, teknik og ingeniørfagene. De to byer er inde i en rigtig spændende udvikling, og derfor synes vi, det er særdeles attraktivt at etablere vores forretninger der, uddyber Per Bie.

Han tilføjer, at tendensen de senere år har været, at de store ejendomsinvestorer, i højere grad end tidligere, søger væk fra hovedstaden og Aarhus. I stedet er blikket rettet mere ud i landet, da investeringerne her, har givet højere afkast.

– Derfor prioriterer vi den lokale tilstedeværelse og synergierne mellem privat- og erhvervsmæglerne. Vores tilgang er, at man ikke sælger en forretningsejendom i Nørresundby fra et skrivebord i København, forklarer administrerende direktør i danbolig Erhverv, Per Bie.

Lige nu er jagten sat ind på de rette indehavere af de nye erhvervscentre, og når de er fundet, vil danbolig Erhverv være klar til at slå dørene op i Odense og Aalborg.