Der er bedre internet i byerne end på landet. Sådan tænker mange danskere, men en ny undersøgelse viser, at det særligt er fynboerne, herunder borgere fra Odense og omegn, der er skeptiske over for mobil- og internetdækningen i landområderne. Alligevel indrømmer næsten 60 % af disse borgere samtidig, at de ikke har undersøgt markedet for bedre og billigere internet end det, de har i forvejen. Det er en skam, lyder det fra teleselskabet 3, for borgerne risikerer at gå glip af besparelser på internetregningen.

Det er en udbredt opfattelse blandt borgere i Odense og omegn, at man skal bo i byen for at få ordentlig mobildækning. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analysefirmaet Userneeds på vegne af teleselskabet 3. Mens 65,3 % af borgerne i området vurderer dækningen til at være bedre i byerne, mener kun 5,8 %, at teleselskaberne leverer den bedste dækning på landet. Og hos 3 forstår man godt deres skepsis:

”Mange har måske haft en dårlig oplevelse engang, som det kræver mange gode oplevelser at veje op for. Selvfølgelig er vi ikke blinde for, at der stadig er områder, hvor internetforbindelsen ikke er optimal, ligesom visse byggematerialer som energibesparende ruder og beton også kan påvirke dækningen negativt. Men internetdækningen er efterhånden så stærk, at vi dækker 96 procent af Danmark med 4G og vi udvider og forbedrer løbende vores netværk, så der burde efterhånden være langt mellem de dårlige oplevelser,” siger David Elsass, der er direktør for privatmarkedet hos 3.

Om 3:
3 tilbyder mobiltelefoni og dataforbindelser via 3G, 4G og 4G+ mobilnetværk. 3’s kunder er flittige brugere af data på mobilen og har i en årrække haft det største dataforbrug i Danmark. Med et tilbud om fri roaming i 64 lande via konceptet 3LikeHome ønsker 3 at være det foretrukne teleselskab for rejselystne danskere. 3 i Danmark er en del af 3 Group, som er repræsenteret i Italien, Østrig, England, Irland, HongKong, Indonesien og Sverige. 3 ejes af CK Hutchison Holdings Limited (60%) og Investor AB (40%). Læs mere om 3 Group på www.three.com og om 3 på www.3.dk