Revydirektør Lars Arvad ansætter ny administrerende direktør til Odense Sommerrevy

Lars Arvad, revydirektør og ejer af Odense Sommerrevy ansætter ny administrerende direktør. Han sætter sig selv for bordenden, som bestyrelsesformand og fortsætter som revydirektør og medvirkende i revyen i det nye år. Den nye administrerende direktør bliver Jani Lykke Methmann, som siden 2015 har været bestyrelsesformand for revyen. Indsættelsen af Jani Lykke Methmann som ny administrerende direktør, sker som et led i en større strategiplan og et ønske fra revydirektøren om at professionalisere den administrative del af revyen og selv få mere tid til den kreative udvikling af revyen. Jani Methmann tiltræder sin stilling som administrerende direktør den 1. januar 2020.

Revydirektør vil have mere tid til den kreative udvikling af Odense Sommerrevy

Odense Sommerrevy startede i 2015 med en ambitiøs strategiplan, som var afgørende for at kunne få adgang til at etablere sig med et stort telt på engen ved Fruens Bøge med plads til mere end 700 gæster. Derfor var det også et krav fra Odense Kommune, at der blev etableret en professionel bestyrelse. Denne har fra starten fungeret godt med Jani Lykke Methmann som formand – suppleret af flere andre gode bestyrelseskræfter. Strategien fra 2015 er stort set indfriet dog med et års forsinkelse og med lidt økonomiske bump på vejen. 

I dag har Odense Sommerrevy etableret sig som den 3. største revy i Danmark, og økonomien er forbedret i markant grad. Odense Sommerrevy er en publikumssucces og er nu også på vej til at få et solidt økonomisk grundlag, der både skal sikre revy i Odense og den nødvendige udvikling af genren. Lars Arvad ejer og revydirektør uddyber:

Det her er et drømmescenarie for mig og for Odense Sommerrevy. Jeg elsker mit arbejde som revydirektør, hvor jeg kan udfolde mig kreativt og sætte nye ideer i gang, som den kulturentreprenør jeg er. Men jeg har længe drømt om, at det administrative fyldte mindre i hverdagen. Så da der pludselig opstod en mulighed for at få Jani ind som administrerende direktør, kunne jeg næsten ikke tro mit held. Vi står nu overfor at skulle effektuere en ny langsigtet strategi, hvor vi får brug for mere administrative og kommercielle kompetencer. Netop de kompetencer som Jani besidder. Med hende får vi derfor en dygtig forretningskvinde ind på direktionsgangen, der i den grad ved, hvad, det handler om. Hun er derfor uden tvivl et scoop for Odense Sommerrevy. Jeg ser meget frem til mit fortsatte samarbejde med Jani og glæder mig til at få mere tid til det kreative arbejde og til at videreudvikle Odense Sommerrevy, som det kulturelle fyrtårn vi nu er, udtaler Lars Arvad.

 

Stærk erhvervskvinde skal stå i spidsen for Odense Sommerrevy

Når Jani Lykke Methmann fra den 1. januar 2020 tiltræder som administrerende direktør i Odense Sommerrevy er det en erhvervskvinde med en lang og gedigen karriere bag sig i dansk erhvervsliv. Hun sad senest som direktør i Væksthus Syddanmark og før det i Arbejdsgiverne. Hun er uddannet civiløkonom (HA

og HD) og har specialiseret sig indenfor strategi, ledelse og digitalisering. Jani kender Odense Sommerrevy særdeles godt indefra, da hun har været bestyrelsesformand siden 2015, hvor Odense Sommerrevy så dagens lys. Og Jani Lykke Methmann ser meget frem til sit nye virke i Odense Sommerrevy, hun udtaler:

 

– Jeg glæder mig usigeligt meget til at komme i gang med dette job. Odense Sommerrevy har en helt særlig plads i mit hjerte, og jeg har været med hele vejen som bestyrelsesformand. De udfordringer revyen står overfor, er jeg helt fortrolig med. Jeg kommer jo fra jobs i rådgivningsorganisationer, så da Lars spurgte om det ikke lige var noget for mig at blive administrerende direktør i Odense Sommerrevy, kom det da først som lidt af en overraskelse, men efter nærmere omtanke, så kunne jeg se, at det er det helt rigtige for mig. Jeg har stor lyst til at kaste mine kompetencer og erfaringer ind i projektet, fordi jeg ser så mange udviklingsmuligheder. Jobbet er tilrettelagt, så jeg samtidig kan realisere andre ambitioner, som jeg længe har haft lyst til – nemlig flere bestyrelsesposter og andre erhvervsopgaver. På den måde er det simpelthen et drømmescenarie for mig. Kombinationen af vækst og udvikling i en utrolig spændende virksomhed kombineret med overordnede strategiske opgaver i andre virksomheder. Men først og fremmest glæder jeg mig til at komme i gang med at lede og udvikle et af Danmarks flotteste kulturtiltag, som jeg ser store potentialer i, udtaler Jani Lykke Methmann.

 

Ny organisering og ambitiøs strategiplan for Odense Sommerrevy

Bestyrelsen i Odense Sommerrevy har netop godkendt en ny strategiplan for de kommende 3-5 år. Man har store ambitionerer om at udvide med flere aktiviteter, hvor satiren og dens aktualitet fortsat skal være i centrum. Samtidig med at selve revyen, som vi kender den i dag, skal være flagskibet. I den nye fase Odense Sommerrevy nu går ind i, er der i endnu højere grad brug for de faglige kunstneriske kompetencer, men også brug for stærke kommercielle kompetencer. Arbejdet med den nye strategi har været grobunden og startskuddet til den nye organisering af revyen. Den nye administrerende direktør vil varetage den overordnede ledelse og de kommercielle opgaver. Dette frigiver mere tid til Lars Arvad, som i sin egenskab af revydirektør nu kan hellige sig den kunstneriske udvikling af revyen fuldt ud. 

 

Økonomien tegner godt for Odense Sommerrevy i 2020

Revyen tabte de første to år 2,5 mio. kr., men fik kapital skudt ind ved at sælge 49% af anparterne til en flok driftige erhvervsfolk samt personlige investorer, der havde hjertet med i investeringen. Med et overskud i 2019 på 1,6 mio. kr. før skat kan Odense Sommerrevy præsentere det bedste regnskab til dato. 26.000 gæster i teltet og en omsætning på 12 mio. kr. medfører, at revyen for andet år i træk giver overskud. Fra 1. januar 2020 er det planen, at Lars Arvad tilbagekøber anparterne og dermed igen vil stå som 100% ejer af Odense Sommerrevy.

 

Læs mere om Odense Sommerrevy på www.odensesommerrevy.dk