Biotekmesterskaberne for ungdomsuddannelser afholdes for andet år i træk i Biotekbyen Kalundborg, og det sker bl.a. med deltagelse fra Odense Tekniske Gymnasium.

Om Biotekmesterskaberne
At biotekmesterskaberne afholdes i Kalundborg er ingen tilfældighed. Formålet med eventen er nemlig først og fremmest at sætte fokus på de mange spændende uddannelses- og karrieremuligheder, der er inden for bioteknologi i Produktionsdanmark.

Biotekmesterskaberne er desuden et bidrag til løsningen på den nationale mangel på STEM kompetencer. En udfordring, der kun bliver yderligere forstærket for virksomheder, der har forretningsaktiviteter langt væk fra København og de store uddannelsesbyer i Danmark.

Deltagerne præsenterer på dagen en faglig case, hvor de bl.a. skal give bud på løsninger af FN’s verdensmål. Eleverne kan desuden blive inspireret i messeområdet med biotekvirksomheder og uddannelsesinstitutioner fra Kalundborg og omegn.

Det er partnerskaberne Knowledge Hub Zealand og Kalundborg Rekrutteringsalliance, der i samarbejde med bl.a. Novo Nordisk, Novozymes, Equinor Refining Denmark, Kalundborg Forsyning, Lundbeck, Kalundborgegnens Erhvervsråd og Professionshøjskolen Absalon står bag Biotekmesterskaberne.

Program, deltagere og cases
Se mere på www.biotekmester.dk, hvor du bl.a. finder deltaljeret program for dagen, samt de fem cases, eleverne skal dyste i.
En liste over deltagende ungdomsuddannelser er vedhæftet.

Læs mere om biotekbyen Kalundborg her.