Kom til livfuldt soloshow med Esben Just bag tangenterne, foran mikrofonen og helt oppe af kisten.

Når man for sit indre øje ser de dramatiske billeder af musikeren Esben Just, der ligger på Rigshospitalet med brystkassen åben, hjertet taget ud og anbragt i en skål ved siden af, kroppen afkølet til 27 grader celsius og tilkoblet en maskine, der sørger for blodgennemstrømning i hjernen, og man så ser ham i dag – intakt, i gang og tilbage bag pianoet – giver det ærligt talt så meget mening, at titlen på hans kommende soloshow er “The Second Coming”.

Alle får mulighed for at blive lidt klogere, når han den 26. februar drager på sin omfattende Danmarksturne, med alle sine værdiskabende budskaber og opråb, der stammer fra at blive tildelt en chance til.

Just stiller i ”The Second Coming” sig selv og publikum spørgsmål som: Er det muligt at være den man var før, samtidig med at man bliver klogere? Hvordan får man mest ud af livet før døden? Hvordan rejser man sig ved det træ, man faldt ved? Har man overhovedet lært noget?

Musikken er vanen tro, med inspiration fra New Orleans, en livfuld blanding af egne og andres numre.

Med Esben Just som (galgen)humoristisk turguide tager ”The Second Coming” sit publikum med på en rejse, der begyndte på en mere end sædvanligt mørk aften på Vesterbro i København.

Den aften – mindre end to måneder efter hans 50-års fødselsdag – befandt Esben sig på Rigshospitalet med hjertet sat kunstigt i stå og brystkassen skåret op på langs. Efter en akut hjerteoperation på syv timer, og fire døgn i koma, var han i januar 2016 blevet ”nulstillet.” Siden har han – både som menneske og som musiker – sat alle kræfter ind på at gøre disse erfaringer til en drivkraft fremfor udelukkende at kalde historien det, den også faktuelt var: Dødssyg.

”Efter operationen var jeg i en periode på næsten tre måneder 80 år! En 80-årig, der ikke kunne gå mere end 100 meter før der skulle tages en pause og suges luft ind. Langsomt indtog min ånd og min krop igen deres symbiose samt venskab og langsomt faldt min alder fra 80 til 70 til 60 til 50”, fortæller Esben Just, der er dybt taknemmelig over at have fået en chance til.

Nu, fire år efter ”næstendødsoplevelsen”, glæder Esben Just sig til at drage på soloturne og give koncerter 18 steder rundt i landet. Spilleglæden og energien er intakt og showet bliver en åndelig, musikalsk og underholdende rejse, hvor Esben Just vil fortælle om at få hjertet og livsrytmen genstartet – helt bogstaveligt.

Foto: Klaus Bo Christensen